StoryEditorOCM
Više od sportatone sve dublje

Životna drama bivšeg hajdukovca ne prestaje: ovisnost ga skoro koštala života, a sada mu je policija upala u kuću

Piše SPORT SD
25. rujna 2024. - 15:23

Bivši nogometaš Hajduka Artem Milevski (38), kojeg splitska i hrvatska javnost znaju kao bivšeg igrača Hajduka, imao je kroz život velikih problema s alkoholom. 

U rujnu 2022. završio je čak u bolnici zbog velike količine alkohola u organizmu. Inače je i za vrijeme igračke karijere imao ogromnih problema s opijanjem te zbog toga nije napravio ono što se od njega očekivalo. No, nakon što se maknuo s travnjaka, ovisnost je poprimila dramatičnu crtu i nerijetko se danonoćno uništavao opijanjem.

Upravo je to napravio i u rujnu 2022. godine, a njegov bivši suigrač Aleksandar Alijev tada je otkrio da je Milevski popio toliko da su ga sekunde dijelile od smrti.

image

Artem Milevski i Jean Evrard Kouassi.
 

Vladimir Dugandzic/Cropix

Nakon tog događaja Milevski se povukao iz javnosti te odlučio dovesti život u red. Uhvatio se u borbu s alkoholizmom, išao na liječenje. Ipak, izgleda da ga nevolje i dalje prate u životu.

Naime, jučer je pretražena kuća u kojoj žive Artem Milevski i njegov prijatelj Serhij Tretjak. Ukrajinski portal Sport express saznaje da je jučer policija upala u kuću Tretjaka i Milevskog, a razlog je moguće namještanje utakmica.

Sam Milevski imao je kratak komentar na situaciju za ukrajinske medije:

"U šoku sam! Ne mogu više ništa reći dok ne budem znao detalje", rekao je bivši igrač Hajduka. On živi s Tretjakom koji je optužen za namještanje utakmica.

"Pretresi se odnose na namještene utakmice, sumnjiči me se da sam ih organizirao. Kasnije ću dati više informacija. FC Minaj? Nikada nisam čuo za tu momčad. Pretrage su povezane s e-sportom, ne nogometom", rekao je Tretjak.

Tretjak je bio osumnjičen da je pokušao podmititi dvojicu igrača FC Minaja, ukrajinskog drugoligaša, a on je sve sumnje demantirao. 

Uz to, mediji su prije par mjeseci pisali da su Milevski i Tretjak nedavno zaradili oko 15 tisuća eura kladeći se na niželigašku utakmicu u Brazilu.

Ovo nije prvi pretres kuće Milevskog i Tretjaka, navode ukrajinski mediji. Dogodilo se to već u travnju, a i tada je Serhij Tretjak odbacio sve optužbe. Izjavio je kako u zadnje vrijeme ima ambicije postati gradonačelnik Kijeva, pa ga njegovi politički suparnici u tome žele spriječiti.

Inače, Artem Milevski, Bjelorus s ukrajinskom putovnicom bio je velika nogometna nada. Od 2003. do 2012. igrao je za Dinamo u Kijevu i u 178 nastupa zabio 57 golova. Za reprezentaciju Ukrajine prvi je put zaigrao 2006., a u 50 nastupa zabio je 8 golova.

Pad u karijeri započeo je 2012. godine, dok je igrao za kijevski Dinamo, a nakon toga je počeo lutati. Igrao je za Gaziantepspor, Hajduk, RNK Split i još nekoliko klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 15:40