StoryEditorOCM
Više od sportapobrkao je lončiće

Zbog incidenta je prozvao cijelu Hrvatsku, pa s pjesmom o Hajduku uputio pomirbu, ali navijačima se ovo neće svidjeti

Piše Sport SD
22. kolovoza 2024. - 16:58

Amerikanca Justusa Reida hrvatska je šira javnost upoznala u emisiji Supertalent. No, mnogima je bio poznat i ranije preko društvenih mreža na kojima je objavljivao obrade hrvatskih pjesama.

Nakon što je dugo slušao našu glazbu, odlučio je i bolje upoznati kulturu te se preselio u Europu. Osim Hrvatske boravio je i u drugim državama bivše Jugoslavije, a sve je to dokumentirao na društvenim mrežama.

Sadržaj je uglavnom zabavnog karaktera, ali sada je podijelio jednu negativnu stvar. Naime, Justusu je netko tijekom boravka u Zagrebu probušio gume na automobilu.

Zagreb kao izuzetak na Balkanu

- Osobi koja mi je probušila gume automobila ovdje u Zagrebu: Gadiš mi se! Ne znam jesi li to učinio zbog toga što si znao da je auto moj ili si vidio beogradske tablice... Možda si samo čudovište koje voli povrjeđivati ljude, ali obećajem ti... Imaš sreće što je to bio moj automobil, jer da se ovo dogodilo nekom od mojih susjeda, natjerao bih te da platiš na bilo koji način. Mogu si priuštiti popravak, ali ovo je mogao biti automobil nečije majke, siromašnog studenta ili umirovljenika s malom mirovinom... Sramotiš Hrvatsku! Putovao sam Bosnom, Srbijom, Bugarskom, doslovno u sve zemlje u okruženju u posljednjih šest mjeseci i bio sam u nebrojeno gradova i jedini grad u kojem sam se susreo s nasiljem je Zagreb - između ostalog, rekao je Justus u videu.

Podijeljene reakcije

Njegova izjava izazvala je mnoštvo komentara na društvenim mrežama, gdje su mišljenja bila podijeljena. Dok su neki podržali njegov stav, drugi su izrazili sumnju u vjerodostojnost njegovih tvrdnji, naglašavajući da jedan incident ili pojedinac ne bi trebao definirati cijelu zemlju. Svakako je u komentarima bilo puno onih koji su govorili da nešto takvo nije prava slika Hrvatske te da im je žao kako se to dogodilo, a vjerujemo kako se većina slaže u ovom. Događaj iz Zagreba je za svaku osudu, ali jedna osoba ne prikazuje stanje cijele nacije.

Zbog toga je uslijedio video možemo reći isprike ili objašnjenja u kojem je Amerikanac napisao:

- Unatoč onome što se nedavno dogodilo, proveo sam se kao nikad u životu u Hrvatskoj. Prekrasna zemlja s prekrasnim ljudima.

Na snimci se vidi kako je Justus najviše vremena proveo u Dalmaciji i naravno da posjeta ovom kraju nije mogla proći bez Hajduka. Tako se tu našla dobro poznata pjesma navijača Bijelih: "Zbog jedne ljubavi...".

No, i jedna "greškica". Prije nego što je Amerikanac pustio glas, pjesmu ja najavio kao:

- Nagovaraju me da otpjevam ovo, ne znam zbog čega... nešto je oko ragbija.

Izgleda kako su se Justusu malo "pobrkali lončići" kad su u pitanju sportovi. No, nećemo mu zamjeriti, jer sve je bilo u dobroj namjeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 22:50