StoryEditorOCM
Više od sportatužno srebro

Utučena lica naših vaterpolista pogodila su Jeru Marinića Kragića, uputio im je dvije najjače riječi u hrvatskom jeziku

Piše SPORT SD
12. kolovoza 2024. - 16:16

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2).

Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju.

Koban po Hrvatsku bio je loš obrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5-2. Srbija je uspjela iskoristiti svih sedam prvih situacija s igračem više te tako konstantno držala prednost od tri do četiri gola razlike.

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012.

- Bili smo grozni u obrani, nismo ispoštovali neke dogovore, baš smo bili porozni, nikakvi, bez energije, bez bloka, iz toga ušli u konfuziju u napadu... Kad nisi pravi onda ti i sreća okrene leđa, na kraju kad smo se čupali i mogli doći na gol zaostatka - rekao je izbornik Tucak.

Bili su utučeni odreda svi hrvatski vaterpolisti, sigurno im nije puno bolje ni danas, koliko vremena će im trebati da počnu slaviti ovo srebro, tko zna?

Malu "kontru" udario je sada Jerko Marinić Kragić. Pokušao je voditi u finalu momčad do zlata, i zabio je najviše golova, ali istini na volju ni on nije bio na razini.

Vjerojatno i njega boli gledati suigrače ovako utučene, poslao je poruku podrške. Mnogi vole reći, ovo su dvije najjače riječi u hrvatskom jeziku: "Volim vas!" napisao je Jere uz sliku reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 09:09