StoryEditorOCM
Više od sportasprovod u beogradu

U Srbiji se vodi žestoka rasprava, mnogi zamjeraju Nikoli Jokiću, a za sve je ‘kriv‘ Steve Kerr

Piše Sport SD
13. veljače 2024. - 12:32

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević sahranjen je jučer u Beogradu, a poslije posljednjeg ispraćaja krenula je žestoka rasprava na društvenim mrežama.

Mnogi u Srbiji zamjeraju Nikoli Jokiću i Vasi Miciću nedolazak, tim više što je pogrebu prisustvovao Steve Kerr. Trener Golden State Warriorsa nakon pobjede protiv Phoenix Sunsa sjeo  je u zrakoplov i prešao više od 10.000 kilometara kako bi prisustvovao sprovodu svog pomoćnika.

- Bila je sahrana Dejanu Milojeviću, čovjeku koji je stvorio Nikolu Jokića i Vasu Micića. Jedan godinama najbolji na svetu, drugi godinama najbolji u Europi. Dejan Milojević im se posvetio kada su bili na početku, ni nalik onome što su sada. Nije bilo očekivano da dođu, ipak su utakmice važnije... A onda vidim da je došao stručni stožer Golden State Warriorsa i trener Steve Kerr. Poanta priče, sve se može kada se hoće, tko ima volje, ima i načina, pitanje je samo želimo li. Je li posao važniji od čovjeka koji je toliko uradio za nas? Izgleda da je. Posebno kada je u pitanju ispraćaj na vječni počinak - bio jedan od komentara koji su objavili srpski mediji.

image
Pedja Milosavljevic/Cropix

S druge strane ima i onih koji brane srpske košarkaše.

- Težak je to put, jasno je da mu je važna sezona. Lako je pričati iz drugog kuta.

Podsjetimo, Milojević je preminuo 17. siječnja u Salt Lake Cityju, neposredno nakon što je doživio srčani udar tijekom večere.

Najveći trag u igračkoj karijeri ostavio je u Partizanu, klubu u kojem je i završio karijeru prije nego što je postao trener. Od 2012. do 2020. vodio je Megu, a imao je i kratku epizodu u Budućnosti prije nego što je 2021. otišao "preko bare" i postao pomoćnik Stevea Kerra u Warriorsima s kojima je godinu kasnije postao NBA prvak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:16