StoryEditorOCM
Više od sportanaše zlato

U ringu opasna ‘ko vrag‘, a izvan njega prava humanitarka: Laska mi kad me zovu najljepšom hrvatskom sportašicom

Piše Sport SD
27. studenog 2023. - 12:29

Oduševili su nas hrvatski borci u Portugalu nevjerojatnim nizom medalja.

Na Svjetskom prvenstvu u Albufeiri u Portugalu hrvatski sportaši i sportašice napravili su najveći uspjeh u povijesti kickboxinga otkako je Hrvatske, vraćaju se kući s 10 zlatnih medalja! 

Lucija Bilobrk, Ana Stojanović, Ana Bajić, Elizabeta Crnković, Helena Jurišić, Lucija Regvat, Andrej Kedveš, Antonio Krajinović, Luka Žuljević i Ivan Bertić su prvaci i prvakinje svijeta iz Hrvatske.

Helena Jurišić, Ana Bajić i Lucija Bilobrk su članice splitskih klubova, Ana i Helena iz KBK Mornar, a Lucija iz CBŠ Pit Bull.

A posebno poglavlje svakako je zaslužila Helena Jurišić, višestruka svjetska prvakinja, ali i puno više od toga.

Helena je poznata i prepoznata i po humanitarnom radu, pa je nakon potresa u Petrinji s bratom i trenerom Dariom Jurišićem (Kickboxing klub Mornar) oformila mali stožer u klubu kako bi prikupili sve ono što je Petrinjcima bilo najpotrebnije u tom trenutku.

– Preko nekih naših poznatih, čuli smo za jednu obitelj iz sela pokraj Petrinje pa smo odlučili njima direktno pomoći. Riječ je o majci i ocu s dvije djevojčice, od osam i jedanaest godina, koji su i prije živjeli jako teško, a nakon potresa ostali su doslovce bez ičega. Odnijeli smo im prekrivače, toplu odjeću, grijalice, hranu, novac... Članovi kluba spremno su se odazvali i dali od srca svoje priloge. U Petrinju smo krenuli brat, ja, Mate Grčić, Marko Miliun, Ana Bajić i još neki...

Kada sam sve to gledala na televiziji, imala sam posve drugu sliku. No, kada sam došla kod tih ljudi, raspala sam se. Taman je pao snijeg, bilo je jako hladno, a oni bez ičega s tom malom djecom, koja su bila zaista prestrašena. Mlađa curica je pretrpjela veliki šok zbog svega. Toga dana kada ih je zadesio potres, istrčala je bosa vani. Sada više ne želi ući u neki zatvoreni prostor. Toj djeci zaista treba psihološka pomoć, ma i odraslima, ali njima malenima pogotovo – govori nam Helena, s kojom su se djevojčice malo zaigrale, postavši barem na trenutke opet djeca koja zaslužuju bezbrižno i razigrano djetinjstvo - izjavila je tada Helena.

Pažnju privlači i svojim atraktivnim izgledom.

- Volim se urediti, volim lijepo izgledati i biti prava žena. Imate jako mnogo primjera drugih svjetski poznatih borkinja koje mnogo mare za svoj izgled i drže do njega. Upravo su žene jedan od faktora koji je doveo do povećanja popularnosti borilačkog sporta posljednjih godina. Sve više ljudi gleda borbe, a mnogi gledaju upravo radi žena koje se bore. Ja se nadam da će se taj trend nastaviti. Kada kažu da sam najljepša hrvatska sportašica ili borkinja, to mi, naravno, laska. Ne vidim ništa loše u tome, dapače! - izjavila je u intervjuu za Jutarnji list.

image


 

Božidar Vukićević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:38