StoryEditorOCM

U Imotskom započela velika akcija koju su podržali mnogi poznati sportaši i osobe iz javnog života, pogledajte prizore

Piše Braco Ćosić
30. rujna 2023. - 16:20

Danas je na jednom od najljepših svjetskih stadiona, Gospinom dolcu u Imotskom, započela akcija postavljanja novih ekoloških plastičnih stolica. Slijed je to velike akcije "Tvoj stolac za Gospin dolac", započete nedavno u organizaciji NK Imotski. Iz dana u dan NK Imotski, baš kao i Hajduk, ima sve veći broj prijatelja.

I dok u veliku obitelj Hajduka, čija je brojka već iznad 100 tisuća, ulazite uplatom od 20 Eura i postajete članom kluba, prijateljem NK Imotskog postajete uplatom isto 20 eura, i to za kupnju jedne stolice.

Neobična akcija pokrenuta od nove uprave poprimila je svehrvatski značaj, ali su se u nju uključili i mnogih ljudi iz inozemstva. Dakako, ponajviše Imoćani. Kupnjom jedne nove plastične stolice, rekosmo, postajete prijatelj NK Imotskog, a ime svakog donatora na kraju akcije (planirane za kraj ove kalendarske godine), naći će se na Gospinom docu, i to na vidljivom mjestu stadiona.

image
Braco Ćosić

- U subotu smo započeli kampanju postavljanja prvih 50 plastičnih stolica na već pripremljene novoobnovljene tribine, koje se već trideset i više godina nisu obnavljale. Stolice su kupljene u sklopu akcije "Tvoj stolac za Gospin dolac" i do sada imamo kupljenih nešto više od 2300 stolica. Dakako, znamo da je cilj ove kampanje promjena starih stolica na našem stadionu, kako bi on ispunjavao više sigurnosne uvjete, koji su jedan od uvjeta za ulazak kluba u viši rang natjecanja, te kako bismo oplemenili naš zajednički prostor. Ključni elementi naše kampanje i budućnosti našeg kluba su ekološka osviještenost, fokus na djecu i uređenje našeg zajedničkog prostora za korištenje budućim naraštajima u svojoj punoj ljepoti. Radnim akcijama uredili smo i obojili tribine, postavit ćemo željeznu zaštitnu ogradu zbog sigurnosti naših najmlađih - riječi su Luke Đuzela, predsjednika kluba...

image
Braco Ćosić

Akcija u Imotskom ide i dalje. Imoćanima su se kupnjom stolica javili i proslavljeni sportaši, oni rodom iz Imotskog i Imotske krajine, poput Zvonimira Bobana i Ivana Gudelja, a u akciju su se uključili svojim porukama podrške i Darijo Srna, Borna Ćorić, Josip Juranović, Kristijan Jakić, Joško Gvardiol, Ivica Kostelić, Luka Ivanušec, Saša Kalajdžić, austrijski reprezentativac i ujedno imotski zet. Također i Vedran Mlikota, Andy Bara, sportski menadžer, pjevači Vuco i Jole Čagalj, alpinist Stipe Božić, Damjan Rudež, poznati košarkaš i mnogi drugi.

Ovih dana pristižu i nove ekološke stolice koje će onda rukama članova uprave, ali i onih koji se prijave u radnoj akciji, biti montirane na tribine stadiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 00:46