StoryEditorOCM
Više od sportaNije mu bilo spasa

Tuga u susjedstvu, dan prije rođendana preminuo direktor kluba iz kojeg je u Hajduk došao hrvatski reprezentativac

Piše F. V.
19. ožujka 2024. - 17:41

Generalni direktor Fiorentine Giuseppe Barone (57) preminuo je danas od posljedica srčanog udara koji ga je pogodio u nedjelju. Barone je preminuo u bolnici San Raffaele u Milanu.

Baroneu je iznenada pozlilo u nedjelju uoči prvenstvene utakmice Atalante i Fiorentine, na stadionu u Bergamu, na uobičajenom sastanku klubova. Zbog toga je ta utakmica 29. kola Serie A i odgođena. U kritičnom stanju je Barone prevezen u bolnicu. Od tada je trajala borba liječnika za njegov život, ali je ta bitka nažalost izgubljena. Da tragedija bude veća, sutra bi Barone proslavio 58. rođendan.

- S dubokom i neizmjernom tugom Fiorentina potvrđuje gubitak jednog od svojih čelnika, osobe koja je obilježila noviju povijest kluba i koja nikada neće biti zaboravljena - objavio je klub iz Firence.

- Bio je cijenjeni prijatelj koji je uvijek ostajao jak i u najtežim trenucima. Cijeli obitelj Viola izražava svoju iskrenu sućut Giuseppeovoj supruzi Camilli, njegovoj djeci i cijeloj obitelji Barone u ovom trenutku neizmjerne tuge - objavila je Fiorentina na svojim društvenim mrežama.

Nije ovo prva ovakva tragedija koja je zadnjih godina pogodila Fiorentinu. Prije 15 dana obilježeno je točno šest godina od smrti kapetana Davidea Astorija koji je od posljedica srčanog udara preminuo krevetu uoči ligaškog susreta protiv Udinesea, u 31. godini.

Iz Fiorentine je ove zime na posudbu Hajduk stigao krilni napadač i povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:56