StoryEditorOCM
Više od sportaopet titula

Tko je najljepša sportašica na Igrama u Parizu? Odbila je Playboy i nemoralne ponude, ali i izazvala Haalanda

Piše Sport SD
26. srpnja 2024. - 13:52

Vijest kako se Alica Schmidt plasirala na Olimpijske igre u Parizu u mješovitoj štafeti Njemačke 4x400 metara i ne bi nosilo neku težinu da se ne radi o – "najljepšoj sportašici na svijetu".

Tu titulu stekla je 2017., a izgleda da će istu nagradu ponijeti i u Parizu. 

Ova atletičarka je puno "više" od samo sportašice. S neslužbenom titulom "najseksi sportašice svijeta" ima više od peti milijuna pratitelja na Instagramu i dva milijuna na Tik Toku. Naravno, sve to surađujući s poznatim modnim brendovima i pojavljivanjima na gala blještavim celebrity događanjima.

Vitka i visoka (175 cm) 25-godišnja njemačka atletičarka privlači pažnju gdje god da se pojavi. Međutim, ona je prije svega ipak – sportašica. Sigurno da joj titula najljepše neće smetati, sve dok se njezin izgled ne stavlja ispred sportskog performansa.

Poznato je kako je jednom zajedno trenirala s nogometašima Borussije Dortmund, pomela Matsa Hummelsa u trci na 400 metara, a koliko je nogometašima bilo teško pratit njezin tempo svjedoče i njihove izjave nakon treninga:

"Njeni treninzi strahovito su teški, slomljeni smo – komentirali su tada Thomas MeunierManuel Akanji i već rečeni Hummels.

I to nije sve. Atraktivna Alica izazvala je Erlinga Haalanda, jednog od najboljih nogometaša na svijetu, na utrku u svojoj disciplini – 400 metara. Novinar norveškog lista Dagbladet pitao ju je može li u trčanju pobijediti njihovu zvijezdu, odgovorila je:

- Mogla bih na 400 metara. Na 200 bi bilo malo teže. Bilo bi mi drago da se utrka održi, ja sam uvijek spremna.

Lijepa 25-godišnja Njemica odbila je pozirati za Playboy, objasnila je i zbog čega:

- Fokusirana sam na sport, želim da to svi znaju. Svoje fotografije objavljujem sama. Uz dobar izgled treba imati još nešto, kod mene je to atletika.

Naravno, popularnost može donijeti i probleme...

- Dolazi mi dosta nemoralnih ponuda u privatnim porukama. Ne zamaram se previše s tim.

image
Michael Kappeler/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
Yagiz Gurtug/Middle East Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:20