StoryEditorOCM
Više od sportapotresne riječi

Teško bolesni ljubimac navijača Dinama u životnoj borbi: ‘Ovo je moj posljednji intervju. Znam da taj dan dolazi‘

Piše Sport SD
13. rujna 2024. - 14:41

Bivši vratar Dinama Georg Koch proživljava najteže, vjerojatno i posljednje dane svoga života. U svibnju je otkrio da ima rak gušterače i doktori su mu rekli da neće dugo živjeti.

Makar su mu liječnici prognozirali samo šest mjeseci života, on je uspio to debelo nadmašiti. Dao je veliki intervju za Sport 1 i, naravno, prvo pitanje je bilo kako se trenutačno osjeća.

- Vrlo dobro, a ponekad se osjećam lošije. Općenito, kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, ali u cjelini je sve dobro.

Za tešku dijagnozu saznao je prije godinu dana, teško ga je to pogodilo, ali nije htio odustati.

- Znao sam da se moram boriti, uvijek je bilo tako u mom životu. Morao sam se izboriti i za svoju poziciju na vratima. Nisam to isprva svima rekao, ali jedno mi je bilo jasno – da neću odustati.

image
Davor Pongracic/cropix/Cropix

Otkrio je kako se nosi s teškom bolešću - jedan dan se osjeća sjajno, a drugi pak ne može ustati iz kreveta:

- Moja partnerica bi trebala odgovoriti na to pitanje. Ima dana kada sam depresivan, glava mi je prazna, a ima dana kad bih mogao rušiti drveće. Nikad ne mogu reći što će donijeti sutra. Ponekad sam navečer dobro raspoložen, legnem u krevet i sljedeće jutro ne mogu ustati. Puno stvari me jako uznemiri, nije samo bolest u pitanju, tu su i privatne stvari.

Lijek iz SAD-a

Liječnici su bivšem njemačkom vrataru prognozirali samo šest mjeseci života, no prošlo je puno više od toga. Koch tvrdi da su za to zaslužni lijekovi iz SAD-a:

- Potpuno sam pozitivan u vezi s time. Imao sam prve kemoterapije, zahvalan sam profesoru na savjetu da uzimam lijekove iz SAD-a koji, nažalost, nisu odobreni u Njemačkoj. To me dosta košta, ali zato sam još uvijek živ.

Koch je, između ostalog, dodao da je to njegov posljednji intervju:

- Ovo je vrlo emotivno za mene. Nisam puno spavao noć prije ovog sastanka. Čovječe, samo znam da taj dan dolazi. Teško je odgovoriti, kazao je Koch na rubu suza.

image
Nenad Dugi/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 14:42