StoryEditorOCM
Više od sportazvijezda u usponu

Srbija ima novu Blanku Vlašić, mlađahna Angelina kći je dviju legendi srpskog sporta i postaje prava zvijezda

Piše SPORT SD
10. lipnja 2024. - 08:43

Dobro je svima u Hrvatskoj poznata kombinacija uspješne atletičarke i roditelja trenera. Dugo nas je sve veselila Blanka Vlašić svojim uspjesima, pod trenerskom palicom oca Joška se prometnula u jednu od najboljih atletičarki svijeta.

Očito ima nešto u toj kombinaciji tate trenera i kćeri atletičarke, pogotovo u skoku u vis, Jani Koščak trener je također tata, Patrik.

A sada se u našem susjedstvu stvara još jedna takva priča. Naime, za vikend je mlada srpska atletičarka Angelina Topić postala europska viceprvakinja u Rimu.

Skokom od 1,97 metara osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu i upisala još jedan veliki uspjeh. Napravila je to unatoč zvižducima talijanske publike koja joj je pokušala poremetiti koncentraciju.

Inače, Angelina je kćer Dragutina i Biljane Topić, dvije legende srpskog sporta. I nju, kao i Blanku i Janu, trenira njen otac, poznati atletičar koji se fokusirao na skok u vis. Mama Biljana bila je sjajna troskokašica, četvrtoplasirana na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009.

image
Yagiz Gurtug/Middle East Images Via Afp

Ima Angelina atletske gene svojih roditelja, ipak se opredijelila za tatinu disciplinu. A i hrvatska publika je dobro upoznata s rezultatima Dragutina Topića, koji je na Europskom atletskom prvenstvu u Splitu 1990. godine kreirao jednu od najupečatljivijih priča natjecanja. 

Tada tek 19-godišnjak i friški svjetski juniorski prvak, tog se posljednjeg kolovoškog dana vinuo do 2,34 metra i osvojio zlato u skoku u vis, zaradivši ovacije više od 30.000 razdraganih splitskih navijača.

Dragutin Topić dočekan je pljeskom i na zagrebačkom mitingu 2023. godine, ljubitelji atletike zapamtili su kroz desetljeća njegove rezultate.

- Iskreno, uvijek se dobro osjećam ovdje, ljudi i dalje prepoznaju ono što sam radio, a drago mi je da danas na isti način dočekuju i moju djecu, rekao je za Sportske novosti tom prilikom.

image
Fadel Senna/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 01:44