StoryEditorOCM

Srbi prenose bolne riječi Ace Petrovića: Raspravlja se o Jokiću i Dončiću, ali Dražen to nadilazi; bio sam frustriran...

Piše Sport SD
23. listopada 2024. - 12:00

Da se surova igra sudbine nije poigrala s Draženom Petrovićem, jučer bi proslavio svoj jubilarni 60. rođendan.

Nažalost, njegov život tragično je prekinut u prometnoj nesreći 1993. godine, kada imao samo 28 godina, piše srpski Kurir.

O njegovom čudesnom naslijeđu govorio je za španjolski AS košarkaški trener i brat legendarnog Dražena - Aco Petrović.

- Za nekoliko godina rasprava o tome tko je najbolji europski igrač u povijesti fokusirat će se na Luku Dončića i Nikolu Jokića, siguran sam, ali Draženov trag nadilazi to, njegovo naslijeđe je nešto drugo. Igrač koji je srušio barijere NBA lige kasnih 80-ih i ranih 90-ih. Stvorio je put za Europljane - rekao je Aco za AS.

image

Obilježavanje 60. godišnjice rođenja Dražena Petrovića kod spomenika na Baldekinu

Nikša Stipaničev/Cropix

Naglasio je da su Draženove četiri godine u Ciboni najbolji trenuci u povijesti zagrebačke košarke.

- Između 1984. i 1988. godine košarka se u Zagrebu doživljavala na impresivan način, u te četiri sezone ulaznice su bile rasprodane za svaku utakmicu, bez obzira na to tko je protivnik, a spektakl je trajao. Svi su željeli vidjeti Dražena. Ljudi su dolazili satima ranije. Nitko nije želio propustiti ni zagrijavanje - otkrio je Aco.

image

Obilježavanje 60. godišnjice rođenja Dražena Petrovića kod spomenika na Baldekinu

Nikša Stipaničev/Cropix

Sjetio se i trenutaka kada su Dražen i on bili na suprotnim stranama.

- Sreli smo se u dvije utakmice kada je otišao u Real, u polufinalu Kupa pobjednika kupova i tražio sam od trenera da ga čuvam... Dražen me izmasakrirao, sve nas je izmasakrirao na obje utakmice na šokantan način. U Zagrebu 38 i 47 u revanšu u Madridu, s gotovo 80 posto šuta iz igre u drugom poluvremenu u kojem je u odlučujućoj četvrtini ubacio 25 poena zaredom. Tada sam iz prve ruke shvatio kako su se njegovi protivnici osjećali ranije. Frustracija je bila apsolutna jer te je Dražen uništio na toliko načina: svojim prodorima, šutevima za tri, fintama nakon kojih padneš... Blještavi arsenal napadačke igre zbog koje sam se osjećao bespomoćno. Nikad u životu nisam bio toliko frustriran kao u te dvije utakmice protiv Reala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 12:01