StoryEditorOCM

Splitska će dvorana od sutra nositi ime nikad prežaljene košarkašice i trenerice: ‘Bolne su rane otvorene zauvijek‘

Piše Slaven Alfirević
25. svibnja 2023. - 15:22

Ovog petka školska dvorana na Ravnim njivama dobija ime – Žana Lelas. U spomen na preminulu veliku košarkašicu iz Splita, tamo gdje i danas djeluje košarkaška akademija s njenim imenom, poznata po kratici KAŽL dvorana će biti po njoj nazvana. Vjekoslav Lokica, suprug pokojne Žane u minulom razdoblju otkako nas je Žana napustila posebno se trudi i upinje da klub, Akademija košarkaška živi i radi i u tome ima uspjeha. Ekipa je sad bila treća u prvenstvu Hrvatske, te je osvojila i prvo mjesto na Alpe-Adria Cupu za žene, a u mlađim kategorijama su ove sezone osvojene i tri medalje, na što su posebno ponosni. I koliko god bili bolni i teški trenuci i svo ovo minulo razdoblje bez Žane Lelas već više od godine i pol, KAŽL ide dalje, živi, radi i čuva uspomenu na svoju Žanu.

- Borimo se i trudimo koliko najbolje znamo, klub ide dobro... A život... To bolje i ne pitajte, rane su bolne i otvorene zauvijek – kaže nam Vjekoslav, ranije poznat kao uspješan nogometni trener, koji se kasnije i za ljubav supruge Žane sasvim posvetio košarci, njihovu klubu. A naročito sad kad je ostao bez supruge svu svoju ljubav i entuzijazam ulijeva u KAŽL.

Dvorana na Ravnim njivama svečanošću u 11 sati, uz prigodnu ceremoniju ne samo da će dobit ime po Žani, nego će na istočnom dijelu osvanuti i mural, velika slika pokojne košarkašice, dok je otprije na zapadnom zidu oslikan Dražen Petrović, po kojemu je ime dobilo Školsko sportsko društvo.

Ovo su posebni dani, 28. svibnja bio bi rođendan Žane Lelas, a početkom lipnja evo i 30 godina od pogibije slavnog Dražena, košarkaškog Mozarta.

Odigrat će se i turnir, djevojčice do 15 godina, Šibenika, Zadra i domaćina KAŽL, zajedno s dječacima "do 15” Splita odmjerit će snage.

- Imamo s njima odličnu suradnju i uveličat će nam naš dan i ceremoniju – ispričao nam je Vjekoslav Lokica.

Važno je napomenuti da cijeli projekt i svečanost „nosi” Osnovna škola Ravne njive – Neslanovac, na čelu s ravnateljom Miljenkom Bitangom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:43