StoryEditorOCM
Više od sportaprava žetva

Splićanka je ‘najjača teta iz vrtića na svijetu‘, ozljeda nosa, velika modrica ispod oka, evo što joj se dogodilo

Piše Sport SD
15. prosinca 2023. - 11:10

Na seniorskom muaythai prvenstvo Europe u turskoj Antalyi Hrvatsku je predstavljalo petero natjecatelja koji su osvojili čak četiri medalje. Helena Jurišić je postala europska prvakinja, Ana Bajić je uzela srebro nakon poraza u finalu, Vito Košar i Ivan Bertić broncu što je bilo dovoljno da naši ostvare visoko sedmo mjesto u ukupnom poretku reprezentacija.

U pratnji boraca bili su predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić, voditelj stručne komisije Siniša Andrijašević, direktor reprezentacije Dario Jurišić i trener Mario Košar.

Helena Jurišić je po tko zna koji put ispisala povijest borilačkog sporta, u samo dvadeset dana osvojila je svjetsko seniorsko kickboxing zlato i europsko seniorsko muaythai zlato.

Trenutno u svojoj karijeri ima šest svjetskih zlata i šest europskih zlatnih medalja u dva različita sporta.

Naša Ana Bajić je, unatoč fenomenalnoj borbi i vodstvu kod sva tri bodovna suca, predala finalnu borbu krajem druge runde radi ozljede nosa odlukom liječnika.

Što reći od ‘najjačoj teti na svijetu‘? Ana naime radi kao teta u vrtiću, kao i uvijek borbena, srčana i nasmijana, u tom motu je ušla u borbu protiv Bjeloruskinje, a isto tako je i završila. Ponosno, ali ipak s malom tugom u lijevom oku i na nosu jer su svi znali znali da je bila jako blizu zlatu.

Nije mala stvar biti svjetski seniorski kickboxing prvak, a isto tako viceprvak Europe u tajlandskom boksu u samo dvadeset dana.

Moramo spomenuti i Petra Drežnjaka koji se lavovski borio u četvrtfinalu protiv svjetskog prvaka Rusa Petrenka i na žalost odlukom sudaca izgubio, iako je nekoliko puta bacao udarcima protivnika u knockdown. 

Petru je ovo unatoč porazu bila najbolja borba u njegovoj karijeri, pokazao je i dokazao da pripada samo vrhu superteške kategorije.

Hrvatska je delegacija dobila i posebno priznanje na izbornoj skupštini europske federacije za dosadašnji uspješan rad i rezultate. Sada svi nakon uspješne godine na zasluženi odmor i uživanje u blagdanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:02