StoryEditorOCM
Više od sportaimpresionirani

Španjolski mediji opsežno popratili su splitsku feštu i ludilo pod Marjanom: ‘Rakitić se vraća kući‘

Piše Hina
21. srpnja 2024. - 22:03

U Španjolskoj, gdje je Ivan Rakitić proveo 13 godina igrajući za Sevillu i Barcelonu, mediji su u nedjelju izvijestili o njegovom dolasku u Hajduk istaknuvši da se hrvatski nogometaš "vratio kući".

 Rakitić, 36-godišnji vezni igrač, napustio je saudijski Al-Shabab i potpisao sa Hajdukom jednogodišnji ugovor nakon čega je pozdravio navijače u Splitu.

"Rakitić napustio Saudijsku Arabiju i vratio se kući", piše u naslovu internetskog izdanja La Vanguardije, novina sa sjedištem u Barceloni.

Igrač rođen u Švicarskoj bio je dokapetan hrvatske reprezentacije, za koju je 2018. igrao u finalu Svjetskog prvenstva, ali sada će prvi put zaigrati za neki hrvatski klub.

image
Duje Klarić/Cropix

"Impresivni doček Ivana Rakitića od strane Hajdukovih navijača", ističu novine Mundo Deportivo, također sa sjedištem u Barceloni. Na internetskoj stranici objavile su video u trajanju od 52 sekunde u kojem navijači viču "Ivane, Ivane!" uz upaljene bengalke dok bivši osvajač Lige prvaka s Barcelonom pozdravlja mnoštvo.

Argentinske sportske novine Ole pišu da će "hrvatski majstor, bivši suigrač Lionela Messija iz Barcelone", prvi put igrati u Hrvatskoj. 

U južnom gradu Sevilli, s čijim je klubom Rakitić dva puta osvojio Europsku ligu, novine Estadio Deportivo navode da se vratio u svoju domovinu kao idol.

Portal El Sevillista navodi da se vratio nakon samo šest mjeseci u Europu i da ga je htio Hajdukov trener Gennaro Gattuso. Dodaje da je u klubu i Ivan Perišić, dugogodišnji reprezentativac Hrvatske.

image
Vojko Bašić/Cropix

"Rakitić se vraća kući", piše u naslovu internetskog izdanja Marce, novina sa sjedištem u Madridu. U tekstu navode brojne titule koje je osvojio igrač vjenčan sa Španjolkom Raquel Mauri.

Rakitić je dosad igrao za švicarski Basel i njemački Schalke, a od siječnja 2011. do siječnja 2024. bio je u Sevilli i Barceloni, pa zatim šest mjeseci u Al-Shababu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:43