StoryEditorOCM
Više od sportakakav kaos

Šokantna snimka: promijenio je spol, zaigrao za žensku ekipu pa ozlijedio ‘pola klupe‘, a onda je krenula drama...

Piše Sport SD
21. veljače 2024. - 12:13

Košarkaška utakmica srednjoškolske lige u Americi, igrana u državi Massachusetts, prekinuta je nakon što je trener povukao svoju ekipu s terena. Razlog toga je jer je transrodni igrač protivničke ekipe ozlijedio tri igračice. Službenici školskog tima rekli su da su bili primorani na ovaj potez jer su ostale igračice bile u strahu da će i one završiti kao njihove suigračice.

Šokantan video koji je dospio u javnost pokazuje kako viša, krupnija igračica za vrijeme utakmice otima loptu iz ruku druge igračice, što je manju košarkašicu natjeralo na pad. 

- Klupa je već bila potrošena ulaskom četiri igračice, mogli smo ostati bez ijedne u rosteru, rekao je glasnogovornik škole, piše Daily Mail.

- Kada je trener vidjeo da su se još tri igračice ozlijedile, ostavljajući ga sa pet od 12 igrača na klupi, pozvao je sve u svlačionicu, navodi ista osoba.

Prekid je uslijedio u 16. minutu pri rezultatu 31:14 za ekipu koja se povukla. Međutim, utakmica je na kraju registrirana s 10:0 u korist protivničke ekipe, jer po mišljenju delegata nije bilo osnova za prekid.  

Transrodna košarkašica je znatno krupnija i viša od vršnjakinja, ali tamošnji Savez školskog sporta se poziva na pravilnik i kaže kako nemaju osnovu radi koje bi je mogli isključiti iz sporta i natjecanja zbog rodnog identiteta.

Video koji je izazvao niz reakcija u SAD-u možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 09:25