StoryEditorOCM
Više od sportastroga pravila

Putujete na Europsko prvenstvo? Lažne dresove ostavite kod kuće, prijete nevjerojatne kazne, evo detalja

Piše Sport SD
1. lipnja 2024. - 15:16

Njemačku trese nogometna euforija, pogotovo naše navijače. Hrvatska će loviti novi veliki rezultat, prvi takav na europskim prvenstvima. Na svjetskim smotrama Vatreni su do sada ‘uzeli‘ dvije bronce i srebro, dok su na Euru najdalje došli do četvrtfinala.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B, prvu utakmicu Dalićevi odabranici imat će 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. lipnja je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

image
AFP

Njemačka policija provodit će stroga pravila, a navijače koji će stići iz cijele Europe uznemirila je vijest da planiraju provjeravati originalnost dresova koje nose. Njemačke vlasti planiraju nasumične provjere na glavnim prometnicamaa i mjestima događanja kako bi suzbile krivotvorenu robu.

Ako nosite lažni dres policija će vas moći kazniti s kaznom do čak pet tisuća eura. Pa ako planirate na Europsko prvenstvo u Njemačku, oprez, samo u originalnom dresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 18:00