StoryEditorOCM
Više od sportavratio se u italiju

Pogledajte što Gattuso radi u pauzi, Hajdukov trener bio je dio iznenađenja koje je dirnulo cijelu Italiju

Piše SPORT SD
9. listopada 2024. - 13:15

Pobjeda Hajduka nad Šibenikom zaokružila je prvi kvartal prvenstva za Bijele, još i nagovijestila početak reprezentativne pauze, dva tjedna bez klupskih uzbuđenja.

Nakon devet prvenstvenih susreta bez poraza dobili su "hajduci" koji dan odmora, a trener Gennaro Gattuso vratio se u Italiju. Tamo je bio dio velikog iznenađenja koje je dirnulo cijelu državu. 

Naime, Davide Lippi, sin legendarnog trenera Marcella, tajno je organizirao zabavu iznenađenja za oca. Pozvao je igrače koje je on na Svjetskom prvenstvu 2006. vodio do naslova. Svi su došli u u Viareggio, rodni grad trenerskog velikana, gdje su se prisjetili velikog uspjeha.

image

Gennaro Gattuso slavi osvajanje Svjetskog prvenstva

David Hecker/Ddp Images Via Afp

Od Francesca Tottija do Alexa Del Piera, od Gigija Buffona do kapetana Cannavara, pa preko Zambrotte, Perrotte, Hajdukovog trenera Gattusa, pa Odda, Amelije, Materazzija, Luce Tonija, Pippa Inzaghija i mnogih drugih.

Trener je, nakon što je ušao u prostoriju, bio iznenađen pljeskom svojih bivših igrača. Njegova reakcija bila je spontana: Lippi nije skrivao emocije i počeo je grliti svoje bivše igrače, piše talijanski Corriere dello Sport.

Inače, bio je Gattuso ključan igrač za Italiju u pohodu na Svjetsko prvenstvo. Započeo je šest susreta od ukupnih sedam, a četiri je odigrao do zadnje minute, uključujući polufinale i finale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 13:25