StoryEditorOCM
Više od sportazaplivat će opet

Otvaranje u Parizu mnogi su pratili i zbog paragvajske ‘leptirice‘, ovo joj nisu prve Igre, evo kad nastupa

Piše Sport SD
27. srpnja 2024. - 13:40

Velika ceremonija otvaranja Olimpijskih igra u Parizu pratila se diljem svijeta, a privukla je pozornost iz niza razloga. Osim onih ‘umjetničkih‘ tu su i sportašice te sportaši koji privlače pozornost, a među njima je i paragvajska ‘leptirica‘ Luana Alonso.

Plivačka senzacija iz južnoameričke države oduševila je svoje obožavatelje nakon što se kvalificirala na natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine. Luana drži više paragvajskih rekorda u leptir stilu, a rođena je u ožujku 2004. godine te se počela natjecati u plivačkim natjecanjima sa samo 11 godina.

 

Alonso je osvojila tri medalje, uključujući zlato na 100 metara leptir, čime je postavila novi nacionalni rekord na Južnoameričkim igrama mladih u Argentini 2022. Osim što predstavlja svoju državu pliva i za Mustangs gdje je na stipendiji na Southern Methodist Universityju u blizini Dallasa, a ranije je izjavila da joj se cilj povući rano iz plivačke karijere kako bi zasnovala obitelj budući da joj je životni san biti majka.

Paragvajsku plivačicu na Instagramu prati 252 tisuće pratitelja, a tamo je i ponosno objavila svoj plasman Olimpijske igre kao i snimke s ceremonije otvaranja. 

- Srce mi je sretno što ću još jednom predstavljati zemlju! Hvala mojoj obitelji, prijateljima i sponzorima što su ovo omogućili! - poručila je paragvajska sportašica kojoj ovo nisu prve Olimpijske igre. Nastupala je i u Tokiju 2020, godine sa 17 godina u ženskoj disciplini na 100 metara leptir. 

Mnogi njeni obožavatelji često komentiraju i da bi se, osim sportom, trebala baviti manekenstvom, a mnogi i zazivaju da se ‘prijavi za Miss Universe.‘ Obožavatelje je oduševila i tetovažom koji nosi na gornjem dijelu bedra, a motiv su olimpijski krugovi.

Luana Alonso će predstavljati Paragvaj s još 27 sportaša te države. Sva plivačka natjecanja održavaju se od četvrtka 8. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 09:07