StoryEditorOCM
Više od sportajači od slavonije

Otišli se vjenčati na daleki Cipar, poznati sportaš oženio Zagrepčanku Jelenu, fešta je trajala četiri dana

Piše P. S.
12. rujna 2023. - 15:29

U četverodnevnom slavlju u Limassolu sudjelovala je delagacija Jedriličarskog kluba Mornar na čelu s kumom Filipom Jurišićem  Najbolji ciparski sportaš svih vremena, jedriličar Pavlos Kontides svoju je dugogodišnju ljubav sa Zagrepčankom Jelenom Međeri okrunio vjenčanjem u Limassolu, a fešta na Cipru trajala je četiri – dana! Otkrio nam je to njegov kum Filip Jurišić, koji je još uvijek pod dojmom svega što je doživio na Cipru. 

- Najprije moram kazati da je Pavlos na Cipru veći i od predsjednika države – otkrio nam je Hvaranin dodajući da je samo vjenčanje za tamošnje prilike bilo skromno, samo sa dvjestotinjak uzvanika. 

image

Pavlos Kontides i supruga Jelena

Osobni Album/

Pavlosa u Splitu smatraju svojim nakon što je više od pola svoga života proveo u kvartu Varoš i trenirajući u Jedriličarskom klubu Mornar pod paskom trenera Joze Jakelića, koji ga je odveo do svih uspjeha, a njih nije malo. Pavlos je, naime, prvi i još uvijek jedini ciparski sportaš s olimpijskom medaljom (srebro u klasi laser na Igrama u Londonu 2012. godine). Uz to je bio dvostruki svjetski prvak (2017, 2018) uz dva srebra (2013, 2022), te dvostruki europski prvak (2018, 2022) uz tri bronce (2009, 2017, 2023). Prije pet godina je izabran i za najboljeg jedriličara svijeta. 

Iako je pola života proveo u Splitu, njegova odabranica je iz Zagreba, po struci kineziolog, a u prosincu 2021. godine postali su roditelji Leonidasa. 

- Kako sam mu bio kum, tako sam morao proći kroz poseban obred njegove pripreme za vjenčanje. Uz glazbenu podršku morao sam ga obrijati i to s pravom britvom, a kasnije ga i odjenuti. Nije bilo lako – nasmijao se Jurišić. 

Osim njega, na vjenčanju su bili trener Jozo Jakelić, naš dvostruki srebrni olimpijac Tonči Stipanović, kondicijski trener Saša Jocić i klupski trener Lovre Perhat. Jedriličarski klub Mornar je bio doista dobro zastupljen… Inače, veze Cipra i Hrvatske na najvišoj sportskoj razini ovime su produbljene, jer prije Pavlosa i Jelene bračni par su postali najbolji ciparski tenisač svih vremena Marcos Baghdatis i Varaždinka Karolina Šprem, tenisačica koja je u svojim najboljim danima pobijedila peterostruku osvajačicu Wimbledona, Venus Williams, i to u osmini finala najvećeg svjetskog teniskog turnira. Bilo je to 2004. godine. 

image

Pavlos Kontides i supruga Jelena

Osobni Album/
image

Pavlos Kontides i supruga Jelena

Osobni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:48