StoryEditorOCM
Više od sportabrda baruta

Oštro upozorenje Ivici Puljku s Brda: Gradonačelniče, izazvali ste nas na utakmicu u kojoj nam poraz nije opcija

Piše Sport SD
5. prosinca 2023. - 18:18
Gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima u atriju Osnovne škole Brda je predstavio planirane investicijeSaša Burić/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak najavio je izgradnju novog sportskog centra na Brdima, na prostoru postojećih sportskih terena. Najava novih sadržaja nije dobro legla ljudima iz kotara kojima je javno prezentirao ideju, no on je najavio kako će neovisno o tome na prostoru centra kojim odnedavno upravlja Javna ustanova športski objekti niknuti novi sadržaji, sviđalo se to stanovnicima Brda ili ne.

Nižu se reakcije, a javili su se priopćenjem članovi amaterskog Košarkakog kluba Brda. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani Gradonačelniče,

Na Zboru građana održanom 04.12.2023. ste se mogli i sami uvjeriti koliko ŠRC Brda znači Brđanima i stanovnicima okolnih kotareva. Ovim putem Vam želimo ponoviti kako mi nemamo ništa protiv ove ideje, ali ne na mjestu gdje već postoji adekvatna infrastruktura. 

ŠRC Brda je jedno od rijetkih mjesta gdje možete na istom mjestu vidjeti 3 generacije jedne obitelji. Dječji vrisak iz parka, mame koje na klupicama ili u našem Domu ispijaju kavu, očeve koji igraju nogomet, tenis ili košarku, a djedove na balotama, kartama ili šahu. Zbog ŠRC Brda naš kotar je danas postao sinonim za ugodan obiteljski život sa svom potrebnom infrastrukturom za lagodan život naših sugrađana. Zbog njega su Brda postala kvart kakav su danas, a ne kvart slučaj po kojima nas neki stariji pamte. 

Na terenima ŠRC Brda su stasali olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci, ali i ono najbitnije nove generacije djece koja su imala besplatan i kvalitetan sadržaj da se maknu od interneta, nasilja i ostalih loših poroka koje nas okružuju. Nakon preuzimanja centra od strane JU "Športski objekti" izbačeni smo na ulicu zbog navodno ugrožene statike zgrade. Zanima nas zašto roditelji još šalju svoju djecu u dječji vrtić u prizemlju iste zgrade i zašto plesni klub "Sedmi vjetar" može raditi treninge u prostoru koji nije siguran? Stotine djece je svaki dan izloženo opasnosti, a vi to mirno promatrate.

Mi, članovi KK Brda smo kroz 15 godina postojanja navikli na pobjede i poraze, ali Vi ste nas izazvali na utakmicu u kojoj poraz nije opcija.

Članovi amaterske košarkaške ekipe ‘’KK Brda’’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:35