StoryEditorOCM
Više od sportanevjerojatna priča

Od bauštele do heroja Juventusa. Gotovo jučer je deset sati dnevno slagao cigle i igrao u šestoj ligi, a sad je...

Piše SPORT SD
12. svibnja 2023. - 18:49

Juventus je sinoć odigrao 1:1 protiv Seville u polufinalu Europa lige u uzbudljivoj utakmici s pregršt dobrih prilika. Gosti su poveli u 35. minuti preko En-Nesyrija, a Juventus je izjednačio duboko u sudačkoj nadoknadi, strijelac je bio Federico Gatti. 

Zanimljiva je životna priča 24-godišnjeg Talijana koji se sinoć pojavio u zadnjoj minuti i postao spasitelj talijanskog velikana.

Od 17. do 20. godine Gatti je igrao u šestoj ligi talijanskog natjecanja, a istovremeno je radio razne poslove koje je mogao naći kako bi prehranio obitelj, jer je njegov otac bio nezaposlen.

Slagao je cigle, popravljao prozore, što god je mogao naći.

"Ustajao sam u zoru, čak i po mrazu: bilo je jako teško. Ali su me ti izazovi puno naučili", rekao je Gatti u jednom intervjuu.

Često je radio i po deset sati dnevno, radio bi danju, a trenirao noću. Zanimljivo je da u nogometnoj karijeri nije preskočio nijednu stepenicu. Prošao je svaku razinu od šeste lige do Serie A, sinoć je bio heroj svog kluba u polufinalu Europa lige, a danas ga nazivaju nasljednikom Bonuccija i Chielinija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:53