StoryEditorOCM
Više od sportafinancijska kriza

Obitelj Schumacher u nikad većim problemima: supruga Corinna se bori na sve načine, povlači drastične poteze

Piše SPORT SD
8. lipnja 2024. - 19:42

Bogatstvo obitelji Schumacher polako postaje sve manje, a i liječenje legendarnog vozača se počinje dovoditi u pitanje, cifre su ogromne, oko sedam milijuna eura godišnje. 

Neke od osobnih stvari Michaela Schumachera su već prodane krajem svibnja kako bi se prikupio novac za troškove liječenja.

Schumacher je jedan od najvećih sportaša svih vremena, izjednačen je po broju naslova svjetskog prvaka Formule 1 na vrhu s Lewisom Hamiltonom (7).

Umirovio se na kraju 2006. godine, no brzo se ponovno zaželio brzine pa se 2010. vratio u sport, sjeo je za volan Mercedesa. Konačna mirovina stigla je 2012. godine. 

image

Schumacher 2003. godine

Toru Yamanaka/Afp

Ipak, 2013. godine Michael je udario glavom u stijenu dok je skijao izvan staze u Meribelu, iako je nosio kacigu ozljede su bile vrlo ozbiljne. Hitno je helikopterom prebačen u bolnicu. Dozvoljeno mu je 2014. godine da se vrati u svoj dom na Ženevskom jezeru, otada je njegovo stanje strogo čuvana tajna.

Supruga Corinna ga čuva od očiju javnosti, ipak, kako prenosi talijanski list Repubblica, troškovi Schumacherova oporavka opterećuju obitelj, a troškovi liječenja iznose vrtoglavih sedam milijuna eura godišnje.

Nakon prodaje njegove kolekcije satova, idući korak za Corinnu je prodaja luksuznih vila, kao i privatnih zrakoplova kako bi pokrila troškove liječenja.

Tijekom vozačkih dana početkom 2000-tih godina Schumacher je imao plaću od 38 milijuna dolara godišnje. Isto tako, pisalo se da je legendarni Nijemac postao prvi sportaš koji je zaradio više od milijardu dolara, ipak, izgleda da se novac polako, ali sigurno troši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 11:54