StoryEditorOCM
Više od sporta‘slavna‘ skupina

Novo istraživanje svrstalo države bivše Jugoslavije kao najgore, pogledajte gdje je na listi Hrvatska

Piše SPORT SD
27. svibnja 2023. - 08:45

Istraživačka organizacija CIES se bavi istraživanjem nogometa i statistikama vezanim uz sport, te rezultate objavljuje na svojoj stranici i društvenim mrežama. 

Ovaj put su objavili zanimljive podatke o promjenama trenera ove sezone, točnije, o postotku klubova po ligama koji su promijenili trenera.

Prva tri mjesta zauzimaju lige iz država bivše Jugoslavije. Prva je BiH Premijer liga gdje 11 od 12 klubova nije završilo ligu s trenerom s kojim su počeli (91.7%), slijede makedonska Prva liga (90.9%), i srpska Superliga (87.5%).

I u Hrvatskoj su česte promjene trenera, HNL se nalazi na 16. mjestu na tablici, s okruglih 70 posto klubova koji neće sezonu završiti s istim trenerom s kojim su je započeli.

Jedini klubovi u HNL-u koji su sa svojim trenerima na "duže staze" su Istra, Lokomotiva i Slaven Belupo koje treniraju redom Gonzalo Garcia, Silvijo Čabraja, odnosno Zoran Zekić. Zanimljiv detalj je da su svi ovi treneri došli u svoje trenutne klubove na ljeto 2021. godine.

Što se tiče lige petice, 55 posto klubova Premier lige je ove sezone mijenjalo trenere, najviše u ovom elitnom društvu, dok je za Seriu A brojka tek 35%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:04