StoryEditorOCM
Više od sportaponuđena nagrada

Nogometaš West Hama i njegova obitelj proživjeli su horor, ne žele više ostati u kući, otkriveni detalji šokantne krađe

Piše Sport SD
6. prosinca 2023. - 07:27

Susjedi Kurta Zoume su ispričali što su preživljavali nakon što je nogometašu provaljeno u kuću od strane organizirane bande koja je otišla sa 100.000 funti u kešu i nakitu. Maskirani profesionalci su upali u kuću kapetana West Hama malo prije ponoći u subotu dok je on bio doma sa svojom obitelji - pišu Sportske novosti.

Policija istražuje slučaj, a West Ham nudi 25.000 funti nagrade za informacije o bandi. U klubu su rekli kako su Zouma i njegova supruga Sandra, te njihovo dvoje djece izgubil predmete ‘značajne vrijednosti‘ i velike ‘sentimentalne važnosti‘.

Susjedi kažu kako lopovi nisu bili amateri.

- Ne znamo točno što se dogodilo osim toga da je bila provala u subotu. Čuli smo da je bila provala i da je obitelj bila doma u tom trenutku. Kasnije je tu bila policija i ostala s obitelji nekoliko sati - rekao je jedan susjed engleskim medijima pa nastavio:

- Mislim da su lopovi bili dosta iskusni. Policajci su došli u nedjelju i rekli nam da su lopovi bili profesionalci. Upozorili su nas da pripazimo na prizemlja jer se tamo dogodila provala. Mislimo da su ušli kroz stražnji vrt. U ulici imamo osiguranje, čuvar patrolira danju i noću, a u doba provale je bio par blokova dalje. On vidi prednji dio kuća pa ako nije ništa vidio, sigurno su došli sa stražnje strane - rekao je susjed.

Zouma je propustio nedjeljnu utakmicu svojeg kluba iz kojeg su objasnili kako to radi iz ‘osobnih razloga‘. Neimenovani izvor je za The Sun rekao kako je Zouma doživio veliku traumu.

- Ovo je ekstremno zabrinjavajuć napad i Kurt i njegova obitelj su traumatizirani. Bila je to agresivna i organizirana banda, a kuća je bila skroz porazbijana. Kurt i njegova obitelj su proživjeli horor, bilo im je teško pričati o tome što se dogodilo - rekao je izvor Englezima pa dodao:

- Svi u klubu su odmah znali koliko je ovo ozbiljno jer inače ne bi propustio utakmicu. Ovo je užasno i svi u klubu mu nude punu podršku. Igrač i njegova obitelj su prestrašeni i ne žele ostati u kući. Već su pričali o selidbi. Kurt je obiteljski čovjek i u šoku je. Brine se kako će zaštiti obitelj.

David Sullivan iz uprave West Hama je prošao istu stvar kada mu je 2017. godine provaljeno u vilu vrijednu 7.5 milijuna funti. Sullivan je tada nudio nagradu od 250.000 funti za pronalazak lopova kojeg su prozvali Essex Spidermanom i koji je provalio u preko 50 kuća.

Sullivana je spasio alarm koji je potjerao lopova pa nije stigao uzeti ništa. Sada je 74-godišnji Sullivan pozvao sve koji imaju neke informacije o Zouminim lopovima da ih podijele s istražiteljima.

- Najprije, misli svih povezanih s West Hamom su s Kurtom i njegovom obitelji. Kada ti netko provali u dom, to je užasno iskustvo i nadam se da će ova nagrada pomoći u lovljenju lopova i spriječiti druge da naprave isto - rekao je Sullivan nakon što je klub ponudio 25.000 funti nagrade za informacije o lopovima.

The Sun je kontaktirao i policiju.

- Pozvali su nas oko 23:50 u subotu zbog provale u Essexu. Nepoznati počinitelji su upali u kuću i onda iz nje odnijeli predmete među kojima su i nakit i satovi. Istraga je u tijeku - kratko su poručili iz policije i pozvali još jednom sve da se jave ako imaju neku korisnu informaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:41