StoryEditorOCM
Više od sportaobiteljska tragedija

Njemački izbornik o tragičnom danu u kojem je izgubio oca: ‘Bilo je teško, ali želio je umrijeti, moram to poštivati‘

Piše Sport SD
24. veljače 2024. - 12:02

Izbornik njemačke reprezentacije Julian Nagelsmann otvoreno je progovorio o tragediji koja je obilježila jedan dio njegova života. Za njemački Der Spiegel prepričao je događaje koje je doživio sa samo 20 godina kada mu je otac počinio samoubojstvo.

Izjavio je da mu je otac radio u tajnoj službi te da više od toga nije mogao otkriti obitelji - pišu Sportske novosti.

- Ne znam točno što je radio. Sigurno nije bio u upravi. Nije smio govoriti o svom poslu. To je bio i razlog zašto je često govorio da mu je sve previše - započeo je Nagelsmann.

U nastavku je objasnio kako je izgledao tragični dan u kojem je izgubio oca.

- Često razmišljam o tom danu. U to sam vrijeme bio na trenerskom tečaju u Oberhachingu, blizu Münchena i tamo sam dobivao svoju C licencu. Odjednom mi je direktor tečaja rekao da izađem. Pa sam se nešto našalio i pitao nešto poput: "Dakle, jesam li već predobar?" Sljedećeg sam se trenutka našao pred svojim tadašnjim svekrom koji mi je rekao da je moj otac počinio samoubojstvo - prisjetio se bivši trener Bayerna.

Potvrdio je također da mu nije jasan razlog očeve odluke, ali vjeruje da sigurno postoji objašnjenje.

- Moj otac nije ostavio oproštajno pismo, nije bilo nikakvog objašnjenja, ali način na koji je sebi oduzeo život dao je do znanja da je bio svjestan što radi. Obitelji je bilo jako teško, ali meni je na neki način pomoglo saznanje da on stvarno želi umrijeti i da to nije vapaj za pomoć ili neki drugi znak. Mislim da moram poštovati takvu odluku - zaključio je Nagelsmann.

Nagelsmann danas ima 36 godina te kaže da bi mu otac, da je živ, sigurno bio ponosan na njega i njegovu trenersku karijeru. Njemački trener je do sada vodio Bundesligaše Hoffenheim, Leipzig i Bayern te njemačku reprezentaciju čiji je aktualni izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:28