StoryEditorOCM
Više od sportaneće drugi put

Nema goreg od toga, organizatori Torcida kupa objavili što su pojedinci radili, čak i djeca, slijede im teške kazne

Piše Sport SD
28. srpnja 2024. - 10:30

Malotko nije čuo za Danteovu ‘Božansku komediju‘ i podjelu Pakla (izvorno Inferna) na devet krugova, a kako se ide niže kroz lijevak, kako opisuje Pakao, grijeh je teži. Tko se u osmom krugu od devet nalaze prevaranti po Danteovoj klasifikaciji, a kako opisuje u tom krugu je deset rovova i u tom desetom su krivotvoritelji. 

Tako bi nekako po Danteovoj klasifikaciji grijeha prijevara i krivotvorenje ulazilo u one najteže, a znamo i koliko ne volimo prevare u sportu.

S takvima se ovih dana susreću organizatori Torcida kupa, a sad su ih i javno prozvali. Zapravo mogli bi reći tek su počeli prozivati, jer u dogledno vrijeme objavit će i kazne koje će biti najteže, kako i priliči prijestupu kojeg su optuženi izveli. 

Naime, na turniru su u nekoliko utakmica ustanovili varanje pojedinaca da su istoj kategoriji nastupili u dvije različite ekipe, što naravno nije dozvoljeno, a neki su išli toliko daleko da su se služili lažnim imenima

- Prilikom odigravanja dosadašnjih utakmica, ustanovljeno je varanje pojedinaca na način da su u istoj kategoriji nastupili za dvije različite ekipe, što nije dozvoljeno. Što je najgore, čak i pod lažnim imenima. Disciplinske kazne i isključenja ekipa iz natjecanja bit će objavljene čim se definitivno utvrde sve okolnosti. Apeliramo na sve ostale aktere da se suzdrže od bilo kakvih oblika varanja! Hvala! Isto se odnosi i na Dječji turnir! - stoji u službenoj objavi na stranici Torcida kupa. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:16