StoryEditorOCM
Više od sportasiniša ozretić

Napustio nas je poznati splitski teniski trener, nećak Ante Biće Mladinića; odgojio je generacije mladih igrača

Piše Sport SD
11. kolovoza 2024. - 10:49

Bio je zanimljiva, poznata faca splitskih Firula. Teniskih Firula. Kultni klub iz grada pod Marjanom odgojio je generacije poznatih tenisača, a mnogi od njih prošli su kroz njegove ruke.

No, Siniša Ozretić nas je napustio. Rođen je 1. lipnja 1961., a posljednji ispraćaj bit će na splitskom groblju Lovrinac u utorak u 14 sati.

image

SINIŠA OZRETIĆ

image

Siniša Ozretić ispred vitrine Bići Mladiniću

Siniša je bio poseban lik, britkog stila koji nekima nije ležao, ali bio je beskompromisan u svom nastupu. Često bi ga u njegovim zadnjim danima rada na terenima vidjeli na ‘šestici‘, betonskom terenu položenom uz cestu na Firulama. Tamo je radio s mališanima... Nema ga, međutim, već godinama na Firulama, a sada je rekao i zadnje zbogom.

- Od svoje prve godine sam se igrao s lopticama, vrtio sam se oko terena na Firulama, a s pet godina sam počeo trenirati. Klupski trener od pet do nekih sedam-osam godina mi je bio Siniša Ozretić - rekao nam je u zadnjem intervjuu naš mladi tenisač Luka Mikrut.

image

Siniša Ozretić (sasvim lijevo, u pozadini) ispred vitrine Bići Mladiniću

Siniša je bio ta ‘prva ruka‘, on je djecu ‘zarazio‘ tenisom.

Vidjeli smo ga i na Poljuud kada se otvara vitrina legendarnom Anti Mladiniću, barba Biće je imao ravnih 90, pa na rođendan mu, u spomen velikana, u svečanom salonu otvorili su vitrinu.

Funkcioneri Hajduka u punom sastavu, te obitelj pokojnog šjor Biće: supruga Anći, pa sin Marin sa suprugom Ljiljanom, Siniša Ozretić sin barba Bićine sestre Lući koja nije mogla doći, rodica Željka Delić sa suprugom Mirom, njihov je sin poznati tenisač Mate...

Adio Siniša. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 20:31