StoryEditorOCM
Više od sportaliga nacija

Nakon Osijeka poljski navijači najavljuju osvetu Hrvatima, je li ovo kap koja prelila je čašu?

Piše Dražen Antolić/SN
10. rujna 2024. - 06:56

Hrvatska gostuje u Varšavi u utorak 15. listopada, bit će to četvrto kolo Lige nacija i uzvratni susret, a kako je osječki popraćen navijačkim neredima koji su rezultirali s nekoliko desetaka uhićenih pitanje je što će se događati u Varšavi - pišu Sportske novosti.

Poljska je poznata po nogometnim huliganima, u Osijeku su Poljaci dobili mogućnost kupiti 650 ulaznica za svoj navijački sektor, među njima bilo je i "običnih navijača" i ultrasa. Uoči utakmice skupina hrvatskih navijača napala je u gradu poljske, bilo je krvi, jedan je Poljak završio u bolnici, a policija je brzom intervencijom spriječila veće izgrede.

No, nakon utakmice nekoliko desetaka Poljaka napalo je domaće navijače, a potom su se sukobili s policijom. Priča je nastavljena u ponedjeljak kad su hrvatski navijači na jednoj od društvenih mreža objavili zastavu koju su oteli Poljacima.

Pritom navode da je to bilo u borbi, što u navijačkom svijetu ima posebnu vrijednost, dok Poljaci tvrde kako je nisu ukrali ultrasima nego navijačima - turistima. No, što se god točno zbivalo jedno je jasno, u Poljskoj su neki već počeli zazivati revanš kad Hrvatska dođe u Varšavu.

Nacionalni stadion prima nešto više od 56 tisuća gledatelja za UEFA-ina natjecanja, a HNS će imati pravo na pet posto kapaciteta što je oko 2800 ulaznica. Pitanje je hoće li biti toliko zainteresiranih, a još je zanimljivije tko će točno od hrvatskih navijača ići na tu utakmicu.

Postoje i repovi iz prošlosti, moglo bi biti težnje Poljaka za odmazdom, kao i hrvatskih ultrasa za dokazivanjem. Nazire li se to vruća sredina listopada u Varšavi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 06:56