StoryEditorOCM
Više od sportanije štedio

Ibrahimović je podijelio milijune s obitelji, nije zaboravio ni polubrata, a želi da mu sinovi budu s bakom u Hrvatskoj

Piše Sport SD
4. listopada 2024. - 08:07

Zlatan Ibrahimović uistinu je posebna ličnost. Za mnoge je proslavljeni švedski nogometaš definicija samouvjerenosti, a oni koji ga poznaju kažu da ne postoji čovjek koji je sigurniji u sebe. Jučer je proslavio 43. rođendan, u sretnom je partnerstvu, otac je dvojice sinova, a nakon uspješne karijere ostvario je i veliko bogatsvo. Krenuo je skromno, nije imao lako djetinjstvo, ali primjer je mnogima koji su u sličnim situacijama, kako se može "dotaknuti zvijezde".

- Počelo je sa snom. San se činio nemogućim i pretvorio se u ‘ja to mogu‘. Rođen sam u Malmeu. Odrastao u Amsterdamu. U Torinu sam postao mudriji, u Barceloni lav. Odrastao sam u Milanu i dobio novu perspektivu u Parizu. Stekao izdržljivost u Manchesteru i zabavio se u Los Angelesu. I onda konačno pronašao mir u svojoj novoj domovini, u Milanu. Nasljeđe koje se nadam da ću ostaviti su svi novi Zlatani koje sam napravio. Svi oni koji imaju lavlje srce. Svi oni koji imaju goruću vatru u očima. Svi oni koji zaista razumiju da ništa nije nemoguće - napisao je je Zlatan pored slika svojih stopala koje je fotografirao, uokvirio i stavio na zid da njegovi sinovi znaju odakle je stigao sav taj novac.

Djetinjstvo 

Sve je počelo 3. listopada 1981. u Malmou. Rođen je u Švedskoj kao sin Šefika i Jurke, izbjeglica iz BiH i Hrvatske. Dakle, već prilikom rođenja imao je otežane prilike. Otac je bio alkoholičar i njegovi roditelji rastali su se kad je imao samo dvije godine. Uglavnom je živio s ocem s kojim nije imao pretjerano dobar odnos. 

- Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kad se on svađa sa mnom ne shvaća da se svađa sam sa sobom jer smo po ponašanju isti. On me je napravio ovakvim kakav sam danas, rekao je.

Inače, Zlatan se pohvalio na Instagramu s poklonom za rođenadan. Sam sebi je čestitao, uz fotografiju luksuznog automobila, koji je izgleda poklonio sam sebi.

O Jurkinom životu za medije govorio je njezin brat Gojko Gravić koji živi u Prkosu. On je otkrio da je Jurka sa 17 godina otišla raditi u Njemačku, a tamo je upoznala i svog prvog supruga.

Rodila mu je dvije kćeri, Moniku i Violetu. Kad se brak raspao, udala se za kafanskog pjevača Šefika Ibrahimovića iz Bijeljine. S njim je dobila dvoje djece, Zlatana koji je postao nogometna zvijeda, i kćer Sanelu. Kad se Jurkin i Šefikov brak raspao, teško su živjeli, a sam Zlatan je govorio o teškim danima u djetinjstvo kad je bio više gladan nego sit. 

Poslije razvoda, Zlatan je prvo živio s majkom koja je naporno radila kao čistačica, a potom s ocem koji se liječio od alkoholizma. Njegova majka je kasnije rodila svoje peto dijete u izvanbračnoj vezi, a njegovo ime je Aleksandar Đorđević. Isto tako, Zlatan je imao polubrata Sapka. Sapko je nažalost preminuo 2014. u 41. godini što je strašno pogodilo Zlatana. 

Pobrinuo se za obitelj

Zlatan je uspio da dio milijuna prebaciti na tvrtku koju je povjerio majci i polubratu Aleksandru. Zatim je svojoj mami kupio luksuzan stan u Novalji kako bi bila blizu svojim sestrama. Majci je kupio i crkvu u Švedskoj za 9,24 milijuna eura, ali ju je odmah srušio kako bi izgradio luksuzne stanove. 

- Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želimo da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj sa svojom bakom koja ih može štošta naučiti, napisao je Ibrahimović.

Ocu Šefiku je kupio dom u ekskluzivnom dijelu Malmoa. S druge strane, Zlatanova majka Jurka živi u ulici Henrik Menander u Malmou, iako to nije luksuzni dio grada, živi okružena dragim susjedima i ljudima iz zemalja bivše Jugoslavije. 

‘Sukob‘ s Bobanom

Nije Zlatan ostao dužan Zvonimiru Bobanu koji je prošlog tjedna za talijanske medije prokomentirao njegovu poziciju u Milanu.

- On je genijalac i do kraja života ću mu biti zahvalan jer se iz ljubavi prema Milanu pristao vratiti i promijenio noviju povijest kluba. Ali sad mi nije jasno što radi u Milanu i koje su njegove zadaće kako bih ga mogao ocijeniti - izjavio je Boban.

Ibrahimovićev brzo odgovor je stigao, u njegovom stilu...

- Kada lav ode, dolaze mačići, kad se lav vrati, mačići bježe. Dok neki previše pričaju, ja razmišljam o radu. Boban nije shvatio moju ulogu? Moja uloga je jednostavna od prvog dana, ja sam šef i svi ostali rade za mene - izjavio je Ibrahimović.

Podsjetimo, krajem siječnja Boban je napustio UEFA-u zbog neslaganja s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, a sada u ulozi analitičara za Sky Sport Italia komentira novu sezonu Lige prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 08:46