StoryEditorOCM

Memorijalno-humanitarna utrka Plitvice - Aržano u čast Josipu Joviću

Piše Hina
17. studenog 2023. - 18:53

U subotu iz Plitvica kreće 243 kilometra dugačka četverodnevna memorijalno-humanitarna utrka u spomen na Josipa Jovića, prvog poginulog redarstvenika u Domovinskom ratu, a cilj je u Aržanu, u kojem je Jović rođen (21. studenog 1969.).

Iz Atletskog kluba Plitvice poručuju da se ovom utrkom od četiri etape na relaciji Plitvice - Gračac - Knin - Sinj - Aržano, osim Joviću, počast odaje i svim drugim nevinim žrtvama Domovinskog rata, a trkačima AK "Plitvice" pridružit će se i njihov počasni član Nikica Vrabac, suborac i prijatelj Josipa Jovića.

Humanitarnim djelom akcije će se sakupljati novac za tromjesečnog dječaka Jana Rukavinu, na način da će svaki od 243 kilometra biti dostupan za prodaju. Sav će se sakupljeni novac utrošiti za nabavku medicinskih aparata koji će pratiti njegove vitalne funkcije, jer je u dobi od tri tjedna dobio meningitis i sada svaka viroza ili infekcija predstavlja ozbiljnu prijetnju za njegovo zdravlje i život.

"Ovaj čin dobrote će napraviti važnu i bitnu promjenu u životu tog malog djeteta“, poručuju trkači te objašnjavaju da donatori mogu odabrati bilo koji od ponuđena 243 kilometra, a sredstva se uplaćuju na poseban zaštićeni račun.

Minimalna uplata za rezervaciju jednog km je 15 eura. Prijedlog organizatora je da se s uplatama nastavi i nakon što se rasprodaju svi kilometri, da bi se prikupilo što više novca potrebnog tromjesečnom Janu i njegovoj obitelji, financijski iscrpljenoj dosadašnjim liječenjem i putovanjima na razne tretmane i kontrole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. srpanj 2024 08:12