StoryEditorOCM
Više od sportalavovski posao

Maskota Denver Nuggetsa ima nevjerojatnu zaradu, čovjek ispod maske se odlično zabavlja i dobro naplaćuje svoje usluge

Piše R. R.
3. lipnja 2023. - 11:00

Maskote na utakmicama NBA lige predstavljaju vrhunske zabavljače. Njima je cilj što bolje zabaviti publiku, a za svoj posao su i fenomenalno plaćeni. Američki mediji objavili su plaće maskota iz NBA lige. Ono što je iznenadilo apsolutno sve je da momci koji rade posao ispod maski uzimaju zaista nevjerojatne svote novca.

Najplaćeniji je maskota Denver Nuggetsa - Rocky. Franšiza iz Colorada za maskotu ima planinskog lava, a ovaj zabavljač na godišnjoj razini za svoje usluge uzima nevjerojatnih 625.000 dolara.

Ogromnu svotu uzima i maskota Atlanta Hawksa. ‘Harry‘ godišnje od kluba prima plaću od 600.000 dolara i uz Rocyja je uvjerljivo na vrhu liste.

Iza njih je s godišnjom zaradom od 400.000 dolara bik Benny iz Chicago Bullsa, a zatim slijedi gorilla Go koja zabavlja navijače Phoenix Sunsa, a za to mu ovaj klub plaća 200.000 dolara godišnje. Na petom mjestu je maskota Charlotte Hornetsa stršljen Hugo koji uzima 100.000 dolara na godišnjoj razini.

Ostale maskote uzimaju daleko manje novca, ali je zaista sve iznenadilo kada su vidjeli koliko Nuggetsi, Hawksi i Bullsi izdvajaju novca kako bi publika na njihovim utakmicama bila sretna, zadovoljna i zabavljena.

Zanimljivo je svakako da maskote s vrha liste uzimaju dosta više novca od WNBA igračica, koje su često protestirale kako su izuzetno slabo plaćene u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Najveću svotu u WNBA ligi uzimaju Jewell Loyd i Breanna Stewart iz Seattle Stroma, te Diana Taurasi iz Phoenix Mercuryja. Njihova godišnja plaća je 228.000 dolara.

Nije zato nikakvo čudo što se cure bune, no u WNBA ligi svote nisu ni blizu visoke kao u NBA ligi i popularnost je planetarno mnogo manja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:05