StoryEditorOCM
Više od sportahtio je biti pilot

Marijan Budimir otkrio čemu on i supruga duguju dobar izgled: ‘Odlična je kuharica, ali jednu stvar ipak ja spremam!‘

Piše Jelena Banovac
9. veljače 2024. - 20:23

Marijan Budimir jedno od prošlogodišnjih najslavljenijih imena Hajduka. Pod njegovim vodstvom, juniorska ekipa Bijelih postigla je povijesni uspjeh, kojeg su Splićani zorno pratili.

Riječ je o treneru, koji je s juniorima Bijelih ušao u finale Lige prvaka mladih. Budimir je na Poljudu proveo 16 godina, osam kao igrač u omladinskom pogonu i osam kao trener, kako sam kaže pola života. 

Iskoristili smo trenutak na izboru ‘Sportskog imena Dalmacije‘ i postavili mu neka pitanja nevezana za sport. Inače, za one koji na znaju Marijanov uspjeh translatira se i izvan terena. Vesna i Marijan u skladnom su braku godinama, a povezuje ih i nogomet. Vesna je, naime, 2004. godine bila Miss Dalmacije, a kasnije je postala nogometna sutkinja. Par se upoznao tijekom nogometne utakmice.

image

Vesna i Marijan Budimir na proslavi rođendana Slobodne Dalmacije

Cropix

- Ona je sudila i poništila mi gol! To je bio okidač za sastanak, kavu, i tako je krenulo, otkrio je Marijan u jednom razgovoru za Radio Dalmaciju. 

Naša Petra simpatično je komentirala kako on i žena odlično izgledaju, zanimalo ju je ‘Koja je tajna i tko kuha?‘ 

- Možda je genetika tajna, a što se tiče kuhanja, žena odlično kuha, osim gradela, one su moje!, zaključio je uz osmijeh i tako pohvalio suprugu. 

image

Marijan i Vesna godinama su u braku

Luka Gerlanc/Cropix

Odlučili smo se vratiti i u ranije dane to jest u kovačnicu čovjeka, u razdoblje koje nas oblikuje, a dobro pogađate radi se o- djetinjstvu.   

Pitanje je glasilo: "Što ste htjeli biti kad ste bili mali?"  

Marijan je odmah imao spreman odgovor.

- Svako dite u Splitu, tilo bi igrat za Hajduka, a kad san bia mali, vidia san avione i tia san bit pilot. I onda dođeš u neke godine kad shvatiš da je to nemoguće, al ostane ovo drugo da igraš nogomet, pogotovo u HAJDUKA. Ima san tu sreću da sam proša cilu Omladinsku školu Hajduka i na kraju sam bio trener. To je najljepši period u životu, ispričao nam je. 

Snovi o pilotiranju, nisu se ostvarili, ali ipak lansiravši juniore u vrh Budimir je dosegnuo visine, barem ako se nas pita. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 04:53