StoryEditorOCM
Više od sportaTO SE ZOVE POSAO

Malo tko ga se sjeća, a bogatiji je od Ronalda i Messija zajedno! Ali, ni on nije najbogatiji nogometaš na svijetu...

Piše Sn
26. listopada 2024. - 08:55

Kada vas upitaju tko su najbogatiji nogometaši na svijetu vjerojatno ćete prvo pomisliti na Cristiana Ronalda i Lionela Messija, možda i na nadolazećeg Kyliana Mbappea... Ali, niste ni blizu!

Postoji igrač koji je 20 puta bogatiji od Portugalca i 23 puta ”teži” od Argentinca, a to je, pazite sad – Mathieu Flamini. Sigurni smo da ste jako, jako iznenađeni.

Ali, Francuz svoje bogatstvo nije zaradio u kopačkama već pametnim investiranjem i građenjem svog poslovnog carstva. Koje je počeo graditi već 2008. godine, 11 godina prije nego što je završio igračku karijeru.

Tada je kao zaljubljenik u energetiku i ekologiju s prijateljem Pasqualeom Granatom osnovao tvrtku GF Biochemicals. U središnjem fokusu novoosnovane tvrtke bila je potraga za ekološki prihvatljivom alternativom petrokemikalijama koje se dobivaju iz nafte, ulja i prirodnih plinova, te koriste u brojnim industrijama, a može ih se naći, između ostalog i u plastici, gumi, sredstvima za čišćenje, šamponima i kozmetičkim preparatima.

image

Mathieu Flamini

Afp

Vrijednost tvrtke s godinama je samo rasla, a igrač je s vremenom postao milijarder. Priča nije stala ni nakon kraja karijere, vrijednost tvrtke trenutno broji oko 30 milijardi eura, dok se Flaminijevo osobno bogatstvo procjenjuje na 15 milijardi eura – pišu Sportske novosti.

U prijevodu, bivši igrač Arsenala i Milana višestruko je bogatiji od brojnih nogometnih zvijezdi. Cristiano Ronaldo danas vrijedi oko 800 milijuna eura, dok se bogatstvo Lionela Messija procjenjuje na oko 650 milijuna eura. Drugim riječima, Flamini je gotovo 20 puta bogatiji od Portugalca, odnosno 23 puta vrijedniji od čuvenog Argentinca!

Iako je ovo priča o Flaminiju on nije najbogatiji, to je nešto ‘anonimniji‘ Faiq Bolkiah. Napadač koji igra u tajlandskoj ligi sin je Jefrija Bolkiaha, princa od Bruneja, i nećak Hassanala Bolkiaha, sultana ove naftom bogate države smještene na jugoistoku Azije, čije bogatstvo Forbes procjenjuje na više od 20 milijardi eura...

Priznajte, ne bi ovo pogodili nikada...

image

Cristiano Ronaldo

Afp
image

Messi i CR7

Afp
image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2024 08:56