StoryEditorOCM
Više od sportaKAKVA BOMBA

Ljubitelj ste Netflixa i ne možete izdržati dan bez njega. Ova će vas promjena oboriti s nogu

Piše Pero Smolčić
10. studenog 2022. - 21:19

Teško je pronaći nekoga tko nije korisnik nekog streaming servisa ili barem razmišlja o tome, a među najpopularnijima je Netflix.

Ovaj veliki streaming servis, međutim, osjeća na svojoj koži sve veće udare konkurencije, a borba za svakog klijenta postala je bespoštedna. Do sada su se koplja lomila oko dijeljenja lozinki, što je Netflix pokušao spriječiti, no postalo je jasno da će se ključna bitka voditi na polju raznolikosti i širine ponuđenog sadržaja.

Prema informacijama Wall Street Journala Netflix tako razmišlja sasvim ozbiljno o uvođenju izravnih prijenosa sportskih događaja. da, dobro ste čuli. Netflix je uzeo u obzir potpuni zaokret, a prema Wall Street Journalu već su bili izbacili ponude za prijenose ATP mečeva na nekoliko europskih tržišta, uključujući Veliku Britaniju u Francusku, no povukli su se iz utrke. Međutim, sada razmišljaju o prijenosima WTA mečeva.

Netflix je ranije odbijao ideju u prijenosima sportskih mečeva i utakmica jer su preskupi, a "životni vijek" im je prekratak, no bespoštedna bitka za korisnike natjerala ih je da ožive razmišljanja u ovom smjeru. Stoga razmišljaju o sportovima koji neće biti preskupi, što se prava tiče, a opet su dovoljno atraktivni. S obzirom na ogromni doseg kojeg Netflix ima u svijetu, prilika je to i za sportove koje bi eventualno prenosili te bi bilo zanimljivo pratiti koliko bi Netflix digao popularnost tih sportova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 19:35