StoryEditorOCM
Više od sportapolufinale

Leni na putu do medalje stoji moćna Tajlanđanka čiji roditelji imaju čudan ‘smisao za humor‘; ovo još nismo čuli

Piše SPORT SD
7. kolovoza 2024. - 15:59

Sjajno napreduje Lena Stojković, ništa manje se nije ni očekivalo od najbolje hrvatske sportašice, tako ju je proglasio prošle godine Hrvatski olimpijski odbor.

Stigla je u polufinale Lena, prvo je "nastradala" Kanađanka Josipa Kafadar, a za polufinale je svladala Tunižanku Ikram Tahri. Uzela je Tahri prvu rundu, ali vratila se Lena, preostale dvije bile su njene i eto je na korak do medalje.

Ali neće iduća borba biti nimalo laka, prijeti joj Tajlanđanka zanimljivog imena, Panipak Wongpattanakit. Dugo ime za naše pojmove, ali na Tajlandu skroz prosječno.

Dvostruka osvajačica medalja na Igrama je Wongpattanakit, uz to i aktualna zlatna iz Tokija. U potrazi za informacijama o idućoj protivnici sletjeli smo na službenu stranicu Igara u Parizu, gdje su se stvarno potrudili i otkrili sve o natjecateljima.

Pa tako stoji da ima brata i sestru, a roditelji joj toliko vole sport da su svojoj djeci nadimke dali po sportovima. Panipak zovu "Tenis", njenog brata "Bejzbol", a sestru "Kuglanje".

Inače, i Panipak je, kao i Lena, proglašena sportašicom godine 2022. na Tajlandu, iako samo u ženskoj kategoriji. Kako stoji na stranici OI, najdraža uspomena joj je, naravno, zlato u Tokiju:

- Olimpijske igre u Tokiju bile su najbolja uspomena koju itko može zamisliti... jer je to bila prva zlatna medalja na Olimpijskim igrama za tajlandski tim, za taekwondo tim. Oduševim se kad god pogledam fotografije na kojima stvaram povijest.

Uz to, članica je zračnih snaga Tajlanda. Stvarno impresivna osoba, a na stranici je objašnjena i njena životna filozofija:

- Bez obzira koje ste veličine, veliki ili mali, uvijek vjerujte u sebe i učinite to. Nemojte samo sanjati, već i činite to. Učinite to prvi i ne brinite o rezultatima. Ne brinite o prošlosti ili budućnosti, usredotočite se na sadašnjost.

Nevjerojatna je osoba iduća protivnica naše Lene Stojković, kako to inače ide, Olimpijske igre spajaju izvanredne ljude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 02:06