StoryEditorOCM
Više od sportau susjedstvu

‘Kupi novu nogu na kiosku‘; strašne uvrede Viktoru, klincu s bolesnim koljenom, no jedan im je klub sada stao na kraj

Piše Sport SD
19. listopada 2024. - 17:12

Strašna, baš strašna priča. Nevjerojatno je da se to događa.

- Viktor (13) je dijete koje nam je pokazalo da nas ni velika tragedija poput masakra u Ribnikaru nije osvijestila. Još uvijek imamo posla s djecom koja ponižavaju slabije od sebe. Do te mjere da se dogodi da mu "prijatelji" kažu da kupi nogu na kiosku i gurnu ga - donosi srpski Sportal.

Današnja djeca očito nisu naučila da trebaju pomoći prijatelju. Ili ih roditelji još nisu naučili. Netko im je pokazao da je "slađe" ponižavati i gurati slabijeg od sebe, a oni nemaju pojma što zapravo mogu učiniti. U slučaju Viktora Stevanovića klinci nisu stvorili žrtvu, već heroja neokaljanog pogleda i samo jedne želje, komentiraju kolege sa Sportala.

A maleni Viktor priča kroz suze. Svako malo zastane, proguta knedlu i nastavi. Hrabro. Hrabrije od onih koji mu se rugaju i dobacuju gnjusne stvari koje zapravo otkrivaju kakvi su oni sami.

Košarkaški klub Crvena zvezda je tijekom svoje utakmice s Barcelonom ugostila malog Viktora Stevanovića iz Niša zajedno sa njegovim tatom Goranom. Klub mu je poklonio dres Miloša Teodosića.

No, njegova priča nije samo osmijeh na utakmici protiv Barcelone. Nedavno je fondacija "Srbi za Srbe" podijelila video u kojem četveročlana obitelj Stevanović traži pomoć za izgradnju nove kuće.

Viktor je dobio podršku Zvezde, sada cijela Srbija zna za priču o dječaku koji se svakodnevno suočava s velikim izazovima zbog smanjenog lučenja hormona rasta i iščašenog koljena koje mu otežava kretanje. Da bude gore, s dvije sestre i ocem živi u skučenom stanu na petom katu zgrade bez lifta.

Viktor (13) je svakodnevno na mukama, a otac brine i o bolesnoj ćerki Andreji, piše Kurir.

U obitelji Gorana Stevanovića iz Niša koji živi sam s troje djece stalna je borba, Andreja je do sada imala 27 operacija zbog nedostatka kosti potkoljenice, a Viktor zbog iščašenja koljena otežano hoda.

- Meni je bitno da imamo kuću, dvije sobe bar i da imamo dvorište. Da znam da su mi djeca tu i da nema više prepreka za normalan život. Vjerujemo u čuda, mi ćemo nastaviti borti se kao i do sada - ističe Goran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 17:12