StoryEditorOCM
Više od sportaneobičan događaj

Kinezi sutra u velikom broju dolaze u malo mjesto u Zagori, lokalci im poslali ‘opaku‘ poruku...

Piše David Kapetanović, Mirko Matijaš
2. svibnja 2023. - 13:49

U srijedu u 14 sati malo mjesto u Dalmatinskoj zagori će biti domaćin uistinu neobičnom sportskom događaju. Naime, U-21 reprezentacija Kine gostuje kod Zagore Unešić u prijateljskoj utakmici.

Mladi reprezentativci iz Kine su stigli u Hrvatsku još početkom sezone, a plan im je bio odigrati seriju utakmica kako bi povećali kvalitetu reprezentacije. Smjestili su se u kampu u Velikoj Gorici, a do sada su igrali protiv raznih niželigaških ekipa, ali i mlade reprezentacije BiH, te hrvatskog prvoligaša Varaždina.

Mladi Kinezi sada vrše invaziju na Unešić, no mještani će biti spremni za nogometnu poslasticu:

„Bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, treba njih satrati, neka zapamte kako su prošli kad se igralo prijateljski. A kako bi tek prošli u nekoj službenijoj utakmici“, izjavila je legenda kluba Damir Šušnjara Jašić.

Javio nam se i direktor Zagore, Sandi Škoprc, on ipak nije bio toliko nabrijan, iako je izjavio da će njegova momčad svejedno ići na pobjedu:

„To je prijateljska utakmica, nema tu takvog natjecateljskog naboja. Prvo poluvrijeme će igrati najbolja ekipa, a drugo mislimo malo iskombinirati s juniorima i njima dati priliku, tako da je to prilika i za njih i za nas da vidimo kakvi smo.

No, svejedno ćemo igrati na pobjedu, kao i svaku utakmicu. Mi ni ne znamo snagu te kineske reprezentacije, ali ćemo se suprotstaviti najbolje što možemo“, izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:32