StoryEditorOCM
Više od sportaKONTROVERZe

Katolička Crkva u Francuskoj osudila prizore s otvaranja Igara: ‘Kršćanstvo je ismijano i izrugano‘

Piše Mislav Znaor/SN
27. srpnja 2024. - 19:38

Ceremonija otvorenja pariških Olimpijskih igara glavna je tema komentatora na društvenim mrežama, velika većina smatra da je ono što smo vidjeli napad i izrugivanje kršćanstvu.

Među silnim umjetničkim performansima istaknula se parodija na Da Vincijevu Posljednju večeru, u kojoj je više takozvanih "drag queenova" rekreiralo prizor posljednje večere Isusa i njegovih učenika prije raspeća, što je naljutilo kršćane, ali pripadnike ostalih religija diljem svijeta.

Kritikama se pridružila i Katolička Crkva u Francuskoj.

"Ova je ceremonija nažalost uključivala scene u kojima je kršćanstvo ismijano i izrugano, zbog čega duboko žalimo", priopćila je vjerska organizacija.

“Zahvaljujemo pripadnicima drugih vjerskih zajednica koji su nam iskazali solidarnost. Ovog jutra mislimo na sve kršćane na svim kontinentima koje je povrijedilo pretjerivanje i provokativnost nekih prizora.”

Da cijela priča bude još bizarnija, spomenimo da u opisu korisničkog računa Olimpijskih igara stoje tri riječi, "izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo". Jedno od tog troje na ceremoniji otvaranja Igara nismo vidjeli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 22:11