StoryEditorOCM
Više od sportapravo prvenstva

Kapetan navijačke reprezentacije Hrvatske na ‘Fans Cupu‘ dao je otkaz kako bi mogao otići u Katar, bodriti Hrvatsku i igrati za nju

29. studenog 2022. - 20:20

Kapetan navijačke reprezentacije Hrvatske na „FIFA Fans Cupu” Slavko Husnjak dao je otkaz na poslu kako bi mogao otići na Svjetsko prvenstvo, bodriti Hrvatsku i igrati za nju!

Kad smo u šali na dan svečanosti otvaranja Svjetskog prvenstva navijača pitali kapetana Husnjaka kako njemu i njegovoj momčadi pada što se ovo njihovo SP igra usred sezone nasmijali su se prvo momci od srca. A onda je uslijedio odgovor.

- Morao sam dati otkaz na poslu da bih bio tu! - rekao nam je kapetan Hrvatske Husnjak koji je stigao iz Bjelovara.

Zašto ste morali dati otkaz?

- Imao sam dobro plaćen posao – priča nam Husnjak, ali nije htio u detalje o kakvom se poslu radi, još manje o tome u kojoj firmi je radio.

- Sve je bilo dogovoreno da mogu otići na Svjetsko prvenstvo. Kada su došli dani za odlazak na SP rekli su mi da moram ostati raditi ili ću dobiti otkaz. S obzirom da nikada nisam dobio otkaz ja sam ga sam dao. I uopće mi nije žao! Posla ima, uvijek će se raditi i živjeti. To me uopće ne muči – naglasio je Husnjak.

Novi posao će se naći, a SP se ne propušta, Hrvatska se ne ostavlja na cjedilu.

- Gledajte, ovo je SP, Katar je interesantna je država. Ovdje smo doista dobro primljeni, sve je super. Toliko toga ima za obilaziti, non-stop smo u pokretu, a ovo je sve mali šlag na tortu, druženje s navijačima. Neka momci u zadnjoj utakmici protiv Belgije uzmu taj jedan bod i onda ajmo, ostajemo do kraja.

Do kraja?

- Čak smo i karte za finale nabavili! Plan je konačno biti prvak – rekao je Husnjak.

Prije toga u četvrtak slijedi nadamo se dvostruko slavlje, Hrvatske prave, ali i navijačke reprezentacije koja sva tri susreta u skupini igra tog dana.

- Igra se dvaput po osam minuta, po 4+1 sistemu, ali mi imamo golmana-igrača tako da ćemo se malo pojačati u igračkom smislu, imat ćemo igrača više. Sve tri utakmice skupine igramo u četvrtak, ali stignemo sve to odraditi jer u 15 sati je posljednja (u 18 sati po lokalnom vremenu igraju Hrvatska i Belgija, nap.a.). Odradit ćemo to, bez brige budite, ulazimo u drugi dan. Nadamo se da ćemo otići do kraja. Poginut ćemo zbog toga, mora pisat hrvatsko ime na tronu, pa makar i navijačkom - kazao je kapetan Husnjak i naglasio.

- Neće biti lako. Trebat će imati i malo sreće.

Složili bismo se. Wales je na defileu reprezentacija konstituciji igrača izgledao više kao ragbijaška reprezentacija, Srbija je bila na sličnom tragu...

Hoće li bolji rezultat napraviti ova navijačka ili prava reprezentacija?

- Samo neka Hrvatska ide dalje, a mi - kako Bog da! - kazao je Husnjak.

Momčad je složena od igrača iz raznih krajeva Hrvatske i Europe.

- Dolazimo iz Zagreba, Livna, Bjelovara, Požege, Pleternice, Stuttgarta, Posušja... Mi smo Hrvatska u malom. Imamo i hajdukovaca i BBB-a, atmosfera je super, zabavljamo se, uživamo i navijamo – naglasio je Husnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. veljača 2023 01:53