StoryEditorOCM
Više od sportabaš divno

Javila nam se ogorčena Splićanka, Sinkovići je ‘preveslali‘, oni odustali od parića, a ona ostala bez - para

Piše Pero Smolčić
23. studenog 2023. - 15:11

Neobična je priča o Martinu i Valentu Sinkoviću, našoj trofejnoj veslačkoj braći.

Njih su dvojica odlučili kako će na Olimpijskim igrama u Parizu ipak nastupiti u dvojcu bez kormilara, a ne u dvojcu na pariće. Sinkovići su se u svijetu veslanja etablirali u ‘scull‘ disciplinama, prvo u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, a potom i u bratskom dvojcu na pariće, da bi potom odlučili svijetu pokazati da mogu i s jednim veslom i to su također uspjeli. Vratili su se potom opet ‘dublu‘, da bi u konačnici za Pariz opet izabrali - jedno veslo.

Svojom su odlukom osječku braću Lončarić donekle nasanjkali.

image

Patrik i Anton Lončarić

Davor Pongračić/Cropix

Normu za odlazak na Olimpijske igre u dvojcu bez kormilara su ispunila braća Anton i Patrik Lončarić, a sada njima ostaje da se opet izbore za olimpijsku vizu u disciplini u kojoj su ‘čekiranu kartu‘ imali Sinkovići.

Makar je u javnosti sve prezentirano kao jedan veliki dogovor, iščitava se puno sumnji između redova. No, nisu braća Lončarić jedina koji su oštećeni. Javila nam se i jedna čitateljica.

- Divno - rekla je.

Kako divno?

- Pa suprug i ja kupili smo ulaznice za finale braće Sinković, željeli smo ih gledati u Parizu, ali sada su oni promijenili disciplinu i na dan za koji smo kupili ulaznice oni uopće neće veslati - požalila nam se Splićanka,

Imaju i dvoje djece, ‘sprašili‘ su oko 400 eura za pogledati hrvatski dvojac na pariće u finalu, a sada su ostali bez - parića. I para. Možda braća Lončarić potegnu do finala, ali puno su veće izglede ne samo za finale, već i za medalju, imali Sinkovići.

Inače, finale ‘dubla‘ je na rasporedu u četvrtak (1. kolovoza), a ‘dvojac bez‘ je dan poslije. Ne bude li naših u finalu, naša sugovornica kao da je ostala bez tih 400 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:02