StoryEditorOCM
Više od sportabrzo stigla prijava

Igre nisu ni počele, a već je buknuo prvi skandal. Dronom špijunirali protivnike, ubrzo su uhvaćeni, stigla i isprika

Piše SN
24. srpnja 2024. - 15:27

Olimpijske igre u Parizu svečano se otvaraju u petak. Ipak, neki sportovi s odigravanjem će krenuti prije samog otvaranja. Riječ je o muškom i ženskom nogometu, ragbiju i ženskom rukometu. Razlozi su prije svega da bi se izbjegao organizacijski kaos, no i fizičke prirode, odnosno činjenice da je, npr. nogometašima potrebno najmanje 48 sati za oporavak, pišu Sportske novosti.

Danas u srijedu na terene će izaći nogometaši, a već sutra isto će učiniti i nogometašice. Turnir će u ženskoj konkurenciji tvoriti Kanada i Novi Zeland, a iako se utakmica još nije ni odigrala, ista je već izazvala brojne kontroverze. Naime, jedan od suradnika kanadske reprezentacije dronom je špijunirao trening svog protivnika, što su vrlo brzo uočili Novozelanđani i prijavili to Međunarodnom olimpijskom odboru.

Incident se dogodio u ponedjeljak u St. Etienneu, a o svemu se oglasio i Olimpijski odbor Novog Zelanda.

"Članovi našeg tima odmah su prijavili incident policiji, što je dovelo do pritvaranja osobe koja je upravljala dronom, koja je identificirana kao članica pomoćnog osoblja ženske kanadske reprezentacije", izjavili su iz Olimpijskog odbora NZ i dodali:

"Dobili smo ispriku od Kanađana i kako su nam rekli istražuju okolnosti incidenta. Olimpijski odbor Novog Zelanda i novozelandski nogomet predani su promicanju integriteta i poštenja tijekom Olimpijskih igara. Zbog toga smo duboko šokirani i razočarani ovim incidentom koji se dogodio samo nekoliko dana prije nego što će ove dvije reprezentacije odmjeriti snage na Olimpijskim igrama", zaključili su.

Novozelanđani su dočekali odgovor od Kanade i obavijest da je prijestupnica koja je ‘pomagala‘ svojem timu pritvorena.

"Olimpijski odbor Kanade se zalaže za poštenu igru ​​i mi smo šokirani i razočarani. Iskreno se ispričavamo ekipi Novog Zelanda, te Olimpijskom odboru ove zemlje", poručili su iz Odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 03:51