StoryEditorOCM
Više od sportaobiteljsko rivalstvo

Hrvatske sestre imaju jedna drugu tetoviranu iza uha, a sad će u Americi prvi put igrati jedna protiv druge

Piše SPORT SD
6. prosinca 2023. - 21:49

Dvije sestre iz Zagreba, Nika i Hana Muhl, imaju skromne košarkaške početke. Počele su na betonskim igralištima u Travnom, u dubini Novog Zagreba, a sada će se suočiti jedna protiv druge u Americi.

Nika (22) je igračica UConna iz Connecticuta, dok dvije godine mlađa Hana igra košarku za Ball State Cardinalse u više od tisuću kilometara udaljenoj Indiani.

Nema do bratsko-sestrinske ljubavi, a to dokazuje i odnos Nike i Hane, iza uha obje imaju istetovirane inicijale jedna druge, dok Nika ima i Hanin nadimak istetoviran na ruci. Tako da, koliko god bile udaljene, uvijek će biti povezane.

- Pratim ju i jako mi je lijepo gledati moju mlađu sestru kako se pronašla u onome što voli. Drago mi je da voli košarku koliko i ja, na neki način kad gledam nju, kao da gledam sebe prije dvije godine. Uvijek joj mogu pomoći i dati neki savjet jer sam prošla kroz to što ona trenutno prolazi i kroz što će proći. Jako sam ponosna na nju, bit će joj super ove četiri godine i mislim da će se razviti u odličnu igračicu - nije skrivala Nika koliko se ponosi svojom mlađom sestrom u intervjuu za Sportske novosti ranije ove godine.

- Osjećam da nas je ta udaljenost toliko zbližila, što je malo čudno reći, znaš”, rekla je Nika. “Mislila sam da će nas to udaljiti, ali nas je definitivno zbližilo - otkrila je Nika Amerikancima.

- Nikada nismo igrale jedna protiv druge, osim onako, jedan na jedan, znate, na prilazu,” rekla je Nika. "Ovo će biti prva službena utakmica da ćemo igrati jedna protiv druge.

Nikin UConn je trenutno na četiri pobjede i tri poraza, dok je Ball State za koji igra Hana na omjeru 6-1.

Ali nema sumnje da će obje sestre Muhl dati sve od sebe da pobijede jedna drugu, neće biti puno naznaka te sestrinske ljubavi za vrijeme utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:26