StoryEditorOCM
Više od sportautakmica lige prvaka

‘Hrvati dolaze praviti kaos u Beogradu!‘ Srpski mediji strahuju od gostovanja Torcide u Srbiji, evo što pišu

Piše SPORT SD
5. rujna 2024. - 12:24

Na ždrijebu "nove" Lige prvaka između ostalih, izvučen je i par Crvena Zvezda - Benfica. Utakmica će se odigrati na beogradskoj Marakani. Par je to koji je isprva prošao ispod radara, zasjenjen sudarima velikana. Ipak, mnogi su se uskoro sjetili velikog prijateljstva navijača Benfice No Name Boysa i Torcide i mogućnosti da Torcida otputuje na utakmicu u Beograd, što se nije dogodilo već više od 30 godina. Učinilo bi to ovu utakmicu još užarenijom nego što već je.

Prijateljstvo navijača Benfice i Torcide seže sve do 1994., često navijači Hajduka putuju na utakmice Benfice, kao i obrnuto.

No, ne treba objašnjavati zašto se već govori o utakmici u Beogradu. Lisabonskim ulicama se također priča o mogućem gostovanju navijača Hajduka u Beogradu, a to je Sportskim novostima potvrdio i jedan prolaznik u Portugalu:

image

Navijači Benfice

Vincenzo Pinto/Afp

- Upravo jučer moj je prijatelj razgovarao s prijateljem iz Torcide, mislim da će ići s nama u Beograd na utakmicu Lige prvaka s Crvenom zvezdom. Bit će to vruć dan u Srbiji. Očekujem da ćemo sa sastati s navijačima Hajduka i da će biti s nama u Beogradu. Mislim da hoćemo. Oni su nam prijatelji od devedesetih godina, od nesreće u kojoj su tri naša člana izgubila život. Veliki prijatelji.

Odjeknuo je ovaj razogovor i u srpskim medijima, koji spominju moguć "haos" na ulicama njihovog glavnog grada. Pa tako Novosti u naslovu imaju: "Sprema se kaos na Marakani! Cijela regija bruji o dolasku hrvatskih navijača u Beograd", dok Informer piše, "Hrvati dolaze napraviti kaos u Beogradu! "Torcida" na "Marakani" s navijačima Benfice protiv Zvezde".

"Moguće je, dakle, da na stadionu "Rajko Mitić", uz zastavu navijačke grupe Benfice "No Name Boys", osvanu i transparenti "Torcide". Nema sumnje da to ne bi prošlo bez reakcija Delija. Međutim, Portugalci se prave naivni", pišu srpski mediji.

"Dođe li do toga, kaos je zagarantiran, "Delije" sigurno neće dopustiti Hrvatima da se "raspištolje" na njihovom stadionu", dodaju.

image

Stadion „Rajko Mitić”

Andrej Isakovic/Afp

Utakmica je na rasporedu već u prvom kolu, 19. rujna, za svega dva tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49