StoryEditorOCM
Više od sportasportsko ime

Hajduk bi ovu titulu mogao osigurati već do veljače, no puno je toga u rukama navijača, evo o čemu se radi

Piše K. M.
5. siječnja 2024. - 14:22

Rezultatski plodonosna godina je iza Hajduka, s nadom da će iduća biti još bolja. No, osvrnimo se na onu iza nas u kojoj su ‘bijeli‘ ponovili uspjehe iz godine prije s drugim uzastopnim trofejom Kupa te drugim mjestom u prvenstvu, ali godina je uspješnija za jedan detalj.

Znamo da ne postoji titula jesenskih prvaka, ali sa zaključenom jeseni na prvom mjestu Hajduk je na dobrom putu da na toj poziciji završi i sezonu. Gledajući kalendarski cijelu 2023. godinu Hajduk je najuspješnija nogometna momčad po bodovima u HNL-u.

To je jedan od detalja koji ih i svrstava među same favorite tradicionalnog izbora Slobodne Dalmacije u kojem čitatelji biraju ‘Sportsko ime Dalmacije u nekoliko kategorija. Hajduk je u kategoriji momčadi (najboljih muških sastava) gdje su im konkurenti branitelji ove titule iz 2022. vaterpolisti Juga AO s osvojenim Kupom i Regionalnom ligom, tu su još košarkaši Zadra koji su prvaci Hrvatske, sinjski ragbijaši s titulom prvaka, vaterpolisti Jadrana s osvojenim prvenstvom Hrvatske te odbojkaši iz Ribole Kaštela koji su bili 3. u prvenstvu prošle sezone.

Hajduk je u 2023. nastavio rezultatski rast koji ima protekle četiri godine, a druga titula u Kupu samo je dodatna potvrda toga. Nakon što su 2022. bili bolji u finalu od Rijeke na Poljudu, prošle godine su u završnici na Rujevici savladali Šibenik. Na tom putu do utakmice protiv Šibenika redom su savladali Tehničar iz Cvetkovca, Mladost iz Ždralova, Osijek te Slaven Belupo.

Prošlu sezonu, drugu zaredom, su zaključili na drugom mjestu, a ostao je dojam da se moglo i bolje u početnoj fazi proljetnog dijela prvenstva. Kad bi morali istaknuti minuse prošle godine to su još jedno nes(p)retno ispadanje u europskim kvalifikacijama te Superkup.

No, optimizam svima kojima je Hajduk blizak srcu ulijevaju trenutni rezultati. Godinu su zaključili ‘bijeli‘ na prvom mjestu, što je uspjeh na koji se čekalo 19 godina, a na kraju sezonu svi samo jednu želju imaju, pa kazat ćemo neka budu i dvi.

Dok se čeka titula prvaka, mogao bi Hajduk osvojiti titulu ‘Slobodne‘. Konačni poredak složit će se na temelju glasova žirija, novinara ‘Slobodne‘, ali i čitatelja. Glasovati možete OVDJE.

image

PASICA SPORTSKO IME DALMACIJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:53