StoryEditorOCM
Više od sportastrpljen, spašen

Dramatično upozorenje Renate Lovrinčević Buljan, ova splitska plaža krije veliku opasnost: Nikad ovo nemojte raditi

Piše Sport SD
12. srpnja 2024. - 14:53

Kao vještina poznata je od antičkog doba, a kao športska grana od kraja 19. stoljeća. Na programu Olimpijskih igara je od 1904., europsko prvenstvo održava se od 1926., a svjetsko prvenstvo od 1973. Od 2000. na programu su na Olimpijskim igrama sinkronizirani skokovi dvoje skakača s daske i tornja.

Sport je to koji je za neustrašive. Pogotovo kada se popnete na visinu od deset metara na tornju pa spustite pogled prema dolje. No, tu govorimo samo o olimpijskim disciplinama, tornju i dasci, a skokovi u vodu fasciniraju čovječanstvo od pamtivijeka. I skače se od svakud. 

Poznati su recimo junaci koji skaču s mosta u Mostaru, u Splitu na ‘Ježinca‘...

Osim platoa na Bačvicama omiljene štacije za adrenalinske skokove svakako su i popularne Kavale s druge strane istog kupališta, koje pružaju mogućnost skokova s različitih visina. Skakači su uglavnom mlade osobe, koje se u želji za dokazivanjem i adrenalinom rado odvaže i na skok sa zida kojeg 20 metara dijeli od mora na Sustipanu, zatim s obližnjih stijena na kupalištu Jadran, a opasnih lokacija ima i na Kašjunima.

Po svojim je skokovima sve poznatija bivša misica Renata Lovrinčević Buljan kojoj se danas uglavnom dodaje da je i majka Hajdukovog vratara Borne Buljana. Uglavnom, Renata skače redovito, a vidimo da je objavila i skok na prilično opasnoj lokaciji na Bačvicama. No, ubrzo je napisala i upozorenje.

- Nikad, ali nikad ne skačite ako niste provjerili dubinu. Ovdje na skalama do skakaonice na Bačvicama niti na noge ne skačite, kamoli na glavu. Ovo je samo za iskusne skakače - objavila je Renata.

Navala hormona kod mladih često ih tjera da se ‘brče‘, pogotovo u širem društvu, no u ovakvim situacijama oprez je itekako nužan. Skokovi u vodu ozbiljan su sport, a pogotovo u okruženju koje nije kontrolirani niti provjereno.

image

Renata Lovrinčević Buljan

Instagram Screenshot/
image

Renata Lovrinčević Buljan

Instagram Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:28