StoryEditorOCM
Više od sportaizašla je jača

Dramatična ispovijest osječke tenisačice: Batinao me cijelu noć, vidite mi potkoljenice; Imam rane, ožiljke...

Piše Sport SD
9. veljače 2024. - 11:43

Njezina je priča poznata, ali svako je obraćanje ove sportašice koja je prošla kalvariju doista inspirativno.

Rodila se u Osijeku, no Jelena Dokić potom je prešla pod australsku zastavu. Sada je objavila sebe u četiri životne faze, svaka sa svojim problemima. Počevši od oca zlostavljača do maltretiranja na društvenim mrežama zbog debljine. Ovo je njezina objava:

Tri desetljeća bitaka, životnih izazova, nedaća, boli i trauma (na prvoj slici vidite čak i fizičko zlostavljanje na mojim potkoljenicama od batinanja cijelu noć).

I znate što? Ponosna na sve njih bez obzira na veličinu. U rasponu od veličine 2 do veličine 18. Ovo je moja priča, moj život i najbolji način na koji sam se znala nositi s tim. Imam rane, fizičke, emocionalne i psihološke ožiljke, bore...

Nije tajna da sam vodila svoje bitke s poremećajem prejedanja jer sam hranu koristila kao mehanizam za suočavanje. Bila je to moja ‘deka‘ za sigurnost i podršku.

I to je u redu. Ponosna sam na sebe što mogu to priznati i govoriti o tome. Ogoliti sve. To je ono o čemu se radi. Tako počinjete živjeti slobodno i svojim najboljim najautentičnijim, slobodnim i radosnim životom i tako pomažete i drugima.

Dakle, ako se borite sa svojom prošlošću, svojim ožiljcima i ranama, samo vam želim reći, nemojte. Shvaćam te i nisi sam. Ne trebaš se sramiti, već ponositi. Svoju priču, život i ožiljke ne skrivam. Oni su dio mene i oblikovali su me u osobu kakva sam danas i mogu ponosno i sa stopostotnom sigurnošću reći da sam dobra, nesebična, empatična...

Moji ožiljci i različite veličine dokaz su da sam živjela i borila se. Ponosna sam na svoju sposobnost da se borim, očuvam i budem hrabra, na to odakle sam došla, tko sam i kakav je bio moj život. To me je učinilo onim što sam danas i ponosna sam na tu osobu.

Zato se nikad nemoj sramiti svojih ožiljaka, svoje veličine, svojih bora, svog života, svoje priče, svojih bitaka i poteškoća.

To je nešto na što treba biti ponosan jer si se pokazao i borio. I to je nešto što treba slaviti i ne skrivati.

A ako netko to ne razumije, površan je i okrivljuje žrtvu ili se ruga mojoj veličini, blokiram sve jer to samo pokazuje koliko su plitki i zločesti, nasmiješim se i sretna sam što nisam poput njih.

image
Toshifumi Kitamura/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:38