StoryEditorOCM
Više od sportasve je rekao

Dino Rađa iskreno: ‘Ne želim više želim razgovarati o hrvatskoj košarci. Hajduk? Imamo sve u svojim rukama‘

Piše Sport SD
15. ožujka 2024. - 11:28

Četiri godine nakon svečane premijere jedan od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena odlučio se na nesvakidašnji potez. Dino Rađa je uz pomoć Sofascore-a omogućio ljubiteljima košarke da besplatno pogledaju njegov dokumentarni film pod imenom ‘Rađa‘. 

Dino je dvostruki osvajač Eurolige s Jugoplastikom i osvajač brojnih reprezentativnih medalja, a dokumentarac govori o njegovom putu i karijeri.

U razgovoru za Sportske novosti Dino Rađa je otkrio što se događalo s dokumentarnim filmom.

- Bio sam spreman zaključati ga doma, neka stoji, a onda mi je Ivan (Bešlić, suosnivač i Chief Strategy Officer Sofascorea) postavio ključno pitanje: "Što želiš s tim filmom?" Nitko me dotad to nije bio pitao. Slave mi ne triba, love mi ne triba, želim da film izađe van i da ga svatko tko to želi pogleda. Zvali su me ljudi, govorili dođi u Županju, Šid, Umag, donesi da ga gledamo... I organizirao sam takva gledanja u krugu prijatelja, u kafićima frendova, ali to je opet mali krug ljudi. Film je dobar, zanimljiv i onaj tko želi vidjet će u njemu realne stvari. Kako i u kojim uvjetima se radilo, i može izvući pouke ne samo u košarci i sportu nego i za bilo koji drugi životni segment. Koliko je rada i odricanja potrebno. Kada sam došao od nule do prvog milijuna, moja prva investicija nije bio automobil ili Rolex, nego kondicijski trener. Svi su mi rekli da je film dobar. Naravno, ja sam presubjektivan, ne mogu biti realan, ali sto puta sam ga gledao i sto puta pustio suzu. I to je nekakav pokazatelj.

Nije želio razgovarati o hrvatskoj košarci.

- Ništa. Ne želim uopće razgovarati o hrvatskoj košarci. Dapače, planiram se što dulje i što dalje držati od nje.

Nije moglo bez pitanja o Hajduku.

- Nadam se da će prevagnuti na našu stranu. Imamo sve u svojim rukama, dobiješ sve do kraja i prvak si. Pratim sve, ali ne stižem na utakmice. Ne idem kao nekada. Prije sam bio mlad i lud, sad sam malo pametniji, haha.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:45