StoryEditorOCM
Više od sportasvijetla budućnost

Čudesna priča mladog Hrvata: govorili su mu da će biti nepokretan, sada potpisuje za velikana iz Italije

Piše SPORT SD
23. srpnja 2024. - 16:39

Već dugi niz godina Cibalije nema u središtu pažnje, objektivi kamera koji prate vrh hrvatskog nogometa preskaču Cibaliju iznova svake sezone. Nekoć velikan našeg nogometa, dugo je već vremena u nižim ligama, a slavni trenutci pretvaraju se svakim danom u sve starija sjećanja.

Ipak, uspjela se danas probiti na naslovnice, postati sportska tema dana, a sve zahvaljujući 16-godišnjem talentu. Riječ je o Matku Boškoviću, stoperu, igraču kojeg su zbog izrazite vještine primijetili i veliki europski klubovi, a uspjela ga je dovesti talijanska Fiorentina.

To je vijest koju je ekskluzivno plasirao Fabrizio Romano, o kojem stvarno više ne treba trošiti riječi. Talijanski mag za transfere najinformiraniji je nogometni insajder, a mnogi smatraju da kada on nešto kaže, to postaje zakon.

Eto, mladi Hrvat iz Cibalije, Matko Bošković tema je jedne objave Romana, Fiorentina u njemu vidi ulaganje u budućnost.

Predviđa mu se lijepa nogometna budućnost, a iza njega je podosta nevjerojatna životna priča. Naime, u Cibaliji je završio već s pet godina. I to zbog zdravstvenih problema.

- Kada se rodio ostao je bez kisika i liječnici su rekli kako Matko neće moći niti hodati, da će vegetirati. No, imali smo liječnicu Majstorović koja je rekla kako će ga srediti. Zatim smo krenuli na vježbe s liječnicom Kristić i jedino mu se prsa nisu razvijala. Tada mu je doktorica rekla da će igrati nogomet ili plivati. Budući da živimo pored stadiona izbor je bio jednostavan. Tako je krenula njegova nogometna priča, a u međuvremenu nikada nije pokazao da bi odustao nego je samo išao dalje - rekla je jednom u intervjuu za novosti.hr majka Helena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:52