StoryEditorOCM
Više od sporta‘šibenski‘ kantun

Crnica, Mislav Bezmalinović, Ante Gotovina i pašteta od tune; kad ovo spojite u priču, suza će vam na oko

Piše Ivo Mikuličin
31. kolovoza 2024. - 15:30

- Znam da će te pogoditi ova vijest, ali ti je moram priopćiti. Umro je, nažalost, tvoj i moj prijatelj Mislav Bezmalinović – tronutim glasom mi je preko mobitela priopćio Cico Ninić, prvi čovjek šibenskog Solarisa.

Na tren je zanijemio i Joško Jurić, predsjednik Šibenskog sportskog saveza i bivši predsjednik šibenskog vaterpolskog ligaša. Gotovo 40 godina je duga veza Bezmalinovića sa šibenskom Crnicom, kad sam mu proslijedio tužnu vijest.

- Služio sam vojsku u Šibeniku te zahvaljujući svekolikom razumijevanju trenirao s mojim prijateljima iz ‘Solarisa‘. Ne pretjerujem kad tvrdim kako mi je ta godina puno značila na mom, bez lažne skromnosti, uspješnom sportskom putu – pričao nam je o svojim šibenskim danima dragi, ali nažalost preminuli Bezma.

Pokojni Mislav nikad nije zanemario doprinos Šibenčana Perice Bukića i Renata Vrbičića europskom naslovu njegova Jadrana. No, uvijek je imao i dodatak:

- Nemojte misliti da sam zaboravio ostale Šibenčane koji su nosili splitsku kapicu: Ivicu Ševerdiju – Ševu, Sašu Santinija i Vasu Škaricu.

image

Ivo Mikuličin

Nikša Stipaničev/Cropix

Uostalom, odnos Jadrana i Solarisa je primjer dobre suradnje među dalmatinskim klubovima. O tome jasno svjedoči i aktualni trener mog kluba Jure Marelja. Neovisno o razlici u godinama i ja sam godinama razvijao iskreni, prijateljski odnos s Mislavom Bezmalinovićem. I kad sam odlučio svoju knjigu ‘Sunčanom stranom Crnice‘ pokloniti splitskim prijateljima u robnoj kući u Splitu čekala su me tri vaterpolska mušketira Mladen Drnasin, Milivoj Bebić i Neven Kovačević. Zbog zauzetosti u poslu Bezmalinović nije došao, ali je povukao simpatičan potez. Poslao mi je paket pašteta od tune iz njegove tvornice u Postirama. Uz napomenu ‘Ove su paštete još vrjednije, jer ih je ulovio zajednički prijatelj Ante Gotovina!‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 05:36