StoryEditorOCM

Bračni par Bossaert iz Belgije već dugo živi na Hvaru; Norbert za Vatrene: Bit će 3:1 za Hrvatsku! Bea za Belgiju: Ma kakvi, 2:1 za moje!

Piše Mirko Crnčević
29. studenog 2022. - 22:59

Otok Hvar posljednjih godina sve više postaje multi-kulti sredinom. Na škoju stalno živi i desetak Belgijanaca, većinom u Vrisniku, naselju koje je za hvarske prilike jedno simpatično planinsko mjesto. Među njima je i bračni par Norbert Bossaert i Bea Mehuys Bossaert iz Wetterena kod Genta, a on se još davno proslavio svojom izjavom da mu je "draže na Otoku sunca jahati tovarčića nego u Belgiji voziti Ferrarija". Mi smo ih zato pronašli baš sada prije presudne utakmice između Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, da upitamo kako doživljavaju dosadašnji tijek natjecanja, za koga će navijati...?

- Vjerojatno neću otkriti ništa novo ako kažem da se Belgija jednostavno nije dobro posložila, stoga su i rezultati doslovno poražavajući... Prestara je to postava kojoj naprosto fali špirita, ne znam kako trener ne vidi da je tu potrebna nova energija... Ove godine očito ne miritaju više od toga nego što su postigli tako da sam ja, unatoč tome što volim svoju zemlju, u ovoj situaciji sasvim logično za ‘vatrene‘ i mislim da će Hrvatska pobijediti s 3:1, što će biti dovoljno da budemo prvi i onda su nam vrata otvorena za naprid preko gotovo neprepoznatljive Njemačke - veli Norbert, koji je inače i član Kluba navijača ‘splitskih bilih‘, čovjek koji se jako dobro adaptirao na novu životnu sredinu, a na škoju je sa svojom suprugom još od davne 1984. godine.

Prodajen uje

Tada su prvi put ljetovali u Jelsi i odmah se upoznali s nekim otočanima. Prve godine kada su odlazili plakali su k‘o mala dica te nastavili dolaziti i narednih godina. S vremenom su kupili jednu ‘mirinu‘ u kojoj su ljudi prije hranili tovara i kozu, pa su je obnovili i već prije rata imali kuću. Kasnije su smogli jednu garažu, pa onda kupili teren te sagradili novu kuću, a potom je prodali i izgradili prekrasnu villu ‘Flandria‘ s bazenom u kojoj sada žive. Za sve to je ‘glavni krivac‘ njihov prijatelj Marinko Bojanić-Marinčica, ali i to što su se jako zaljubili u jedan od najljepših otoka na svijetu, jedinstvenu mediteransku prirodu i blagu klimu, život s puno manje stresa nego u njihovoj Belgiji...

- Suprug je dugo radio kao montažer, ali i kao vozač velikih kamiona po Europi, dok sam ja radila kao službenica u birou za zapošljavanje. Zaradili smo nešto novca, prodali sve što smo imali, i odlučili tu na škoju okrenuti novu stranicu života. Naučili smo jezik, imamo više od 80 stabala maslina i proizvodimo ekstra djevičansko maslinovo ulje kakvog malo gdje ima... Norbert je u međuvremenu stekao hrvatsko državljanstvo i mirovinu, ovdje je sahranio svoje roditelje, imamo puno dragih prijatelja s kojima se lijepo družimo, zajedno gledamo čak i utakmice. A da bi ovaj put bilo što zanimljivije ja i dalje navijam za Belgiju, mora tu biti malo ravnoteže i vjerujem da će ‘moji‘ ovaj put dobiti s 2:1 te proći dalje - nešto je opreznija Bea.

Ajte ća, doma

No, iako je gospođa uistinu draga ovaj put ne bismo poželjeli da se njezina predviđanja ostvare. Ako bi se pak to dogodilo, a Kanada ne pobijedi Maroko, što je sasvim izgledno onda bismo mi morali kući, što naravno nikome u Lijepoj Našoj ne pada na pamet. Neka ovaj put Norbertov san postane javom, neka pobijedi Hrvatska i zadrži prvo mjesto, što bi otprilike značilo da ćemo u narednom susretu izbjeći jako neugodnu Španjolsku i doći na lošijeg protivnika u F-skupini što bi, kako rekosmo, vrlo lako mogla biti Njemačka. Bit će najbolje da Martinez nakon sraza u četvrtak poslijepodne povede svoje natrag u Bruxelles, neka se malo odmore De Bryne, Hazard, Lukaku, Mertens i ekipa.

image
Mirko Crnčević
image
Mirko Crnčević
image
Mirko Crnčević
image
Mirko Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2023 23:43